Το νέο Tricity είναι το πρώτο μοντέλο στην κατηγορία «Νέοι Τρόποι Μετακίνησης» της Yamaha, και αποτελεί μια ολοκαίνουρια εμπνευσμένη πρόταση στο ζήτημα της προσωπικής μεταφοράς. Το Tricity έχει αναπτυχθεί χρησιμοποιώντας μια φρέσκια προσέγγιση κατά την οποία ανάλαφρη αίσθηση, σπορ χαρακτήρας, ευελιξία και ευκολία οδήγησης, αποτελούν τα βασικά στοιχεία του που το ξεχωρίζουν και του δίνουν σαφές προβάδισμα σε σχέση με τ’άλλα μεγαλύτερα και βαρύτερα τρίτροχα σκούτερ.  

Δείτε το Tricity στο video που ανέβασε η Yamaha Motor Europe στο YouTube 

Νέο Yamaha Tricity - Η εναλλακτική προσέγγιση  
Με δύο τροχούς μπροστά που γέρνουν αυτόματα στις στροφές, το νέο Tricity προσφέρει την ευελιξία της οδήγησης με σκούτερ, μοναδικά συνδυασμένη με αυξημένο αίσθημα εμπιστοσύνης και αυξημένη αίσθηση σταθερότητας. Το νέο Yamaha Tricity στοχεύει να μεταμορφώσει ευχάριστα τις αστικές μετακινήσεις όλων των Ευρωπαίων, και θα το καταφέρει γιατί είναι σχεδιασμένο και εξοπλισμένο με έμφαση στην οδηγική απόλαυση, την ευκολία οδήγησης και παράλληλα την προσιτή απόκτηση και το χαμηλό κόστος χρήσης/συντήρησης.  

Η ομάδα ανάπτυξης του Τricity στην Yamaha Motor Corporation επικεντρώθηκε στη δημιουργία του μελλοντικού σκούτερ, δημιουργώντας μία ελκυστική και ταυτόχρονα ρεαλιστική εναλλακτική λύση για τις αστικές μετακινήσεις.  Οι βασικοί στόχοι του Tricity ορίστηκαν ως εξής : Απλό , εύκολο και ευχάριστο στην οδήγηση, ελαφρύ και με ευέλικτο χειρισμό, με αυξημένη αίσθηση σταθερότητας, άνετο σε διαφορετικές συνθήκες, λειτουργικό και πρακτικό μέσο αστικής μετακίνησης, με μοναδική σχεδίαση με έμφαση στην καινοτομία και στην προηγμένη τεχνολογία, χαμηλό βάρος και συνολικές διαστάσεις σε αρμονία με την κατηγορία των 125 κυβικών σκούτερ. 

Τα Βασικά Χαρακτηριστικά του Yamaha Tricity

Πρώτη αποκάλυψη στον άξονα της ΥΑΜΑΗΑ «New Mobility» αστικής μετακίνησης.   
Με διαφορά το πρώτο στην κατηγορία των τρίτροχων σκούτερ, ως προς το ελαφρύ βάρος, το συμπαγή σχεδιασμό και την μοναδική ευελιξία του.   

 • Οικονομικός υγρόψυκτος, τετράχρονος κινητήρας 125 κυβικών 
 • Ρεαλιστική , οικονομική και μοντέρνα λύση για αστικές μετακινήσεις.  
 • Χρήση αποκλειστικής τεχνολογίας Leaning Multi Wheel (LMW) – Συνδυασμένη Κλίση Τροχών  
 • Μοντέρνος σχεδιασμός με κομψό και πρακτικό πλαίσιο 
 • Χαμηλό βάρος 152 κιλών (πλήρες υγρών)
 • Σχεδιασμός τρίτροχου που προσφέρει αίσθηση σταθερότητας για επιπλέον μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στην οδήγηση  
 • Στενή απόσταση εμπρός τροχών που προσφέρει ευελιξία χειρισμών και αίσθηση οδήγησης, ανάλογη ενός σκούτερ
 • Ελαφριές ζάντες αλουμινίου, 14 ιντσών μπροστά / 12 ιντσών πίσω
 • Εμπρός και πίσω δισκόφρενα για εύκολο έλεγχο  
 • Ενιαίο σύστημα πέδησης (UBS) για ακόμη πιο εύκολο φρενάρισμα
 • Πλήρως αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων για ομαλή και εύκολη λειτουργία 
 • Ευρύχωρο επίπεδο πάτωμα και φυσική όρθια θέση οδήγησης 
 • Χώρος για full-face κράνος κάτω από το κάθισμα 
 • Σύγχρονα ευανάγνωστα όργανα με διπλά LED φώτα πορείας και πλήρες φανάρι LED πίσω 

Με σημαντική οικονομία καυσίμου και χαμηλό κόστος συντήρησης, αυτό το καινοτόμο τρίτροχο όχημα, είναι έτοιμο να αλλάξει την αγορά των αστικών μετακινήσεων. 

Τα διαθέσιμα χρώματα θα είναι κόκκινο, γκρι, λευκό και μαύρο. Οι κωδικοί των χρωμάτων συγκεκριμένα αναφέρονται ως MDRM3 (Anodized Red), DBNM8 (Mistral Grey), BWC1 (Competition White) και SMX (Midnight Black).  

Στην Ελλάδα θα είναι διαθέσιμο από τον Σεπτέμβριο του 2014 με προσιτή τιμή/έκπληξη που θα κυμαίνεται κάτω από €4.000!  
Το νέο Yamaha Tricity έρχεται για δημιουργήσει μια πραγματικά νέα κατηγορία στην αγορά των αστικών μετακινήσεων, προσκαλώντας έμπειρους και νέους αναβάτες σε μία νέα εμπειρία απολαυστικής μετακίνησης μέσα στην πόλη.  

Περισσότερες πληροφορίες για το νέο μοντέλο μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα της εταιρείας