Το BMW Group επεκτείνει τη δυναμικότητα παραγωγής στο Αμερικανικό εργοστάσιο του Spartanburg , Νότια Καρολίνα.

Την ανακοίνωση της επέκτασης του Γερμανικού BMW group στην Αμερική έκανε ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της BMW AG , Norbert Reithofer , σε εορταστική τελετή στο Spartanburg για τα 20 χρόνια παραγωγής οχημάτων στις ΗΠΑ.

«Προκειμένου να ανταποκριθούμε στην ισχυρή παγκόσμια ζήτηση για τα BMW X μοντέλα μας, θα επενδύσουμε συνολικά ένα δισεκατομμύριο δολάρια στο εργοστάσιό μας στο Spartanburg μέχρι το 2016. Έτσι η συνολική δυναμικότητα παραγωγής θα αυξηθεί κατά  50% φτάνοντας στα 450.000 οχήματα από τα 300.000 που είναι σήμερα» είπε ο Norbert Reithofer.

Η τελετή πραγματοποιήθηκε στους χώρους του εργοστασίου και μεταξύ των προσκεκλημένων που έδωσαν το παρών ήταν η Υπουργός Εμπορίου των ΗΠΑ Penny Pritzker , η Κυβερνήτης της Ν. Καρολίνα Nikki Haley , ο υπεύθυνος Παραγωγής – Μέλος Δ.Σ., Harald Krüger και ο επικεφαλής του Εργοστασίου της BMW στο Spartanburg , Manfred Erlacher .

Παραγωγή της BMW X 7 στο Spartanburg

Οι BMW X 3, X 5, X 5 M , X 6 και X 6 M κατασκευάζονται μέχρι τώρα στο Spartanburg , το πρότυπο κέντρο της BMW για μοντέλα X . Στις εκδηλώσεις της Παρασκευής γιορτάστηκε η έναρξη παραγωγής της BMW X 4. Ο Norbert Reithofer ανακοίνωσε ένα νέο μέλος της οικογένειας X : «Η BMW X 7 είναι ένα νέο, μεγαλύτερο μοντέλο X , το οποίο θα κατασκευάζεται στο Αμερικανικό εργοστάσιό μας με προορισμό τις παγκόσμιες αγορές – υπογραμμίζοντας για μία φορά ακόμα τη δέσμευσή μας στις ΗΠΑ.»

Κατά τη διάρκεια της τελετής, ο υπεύθυνος Παραγωγής - Μέλος Δ.Σ. της BMW , Harald Krüger , μίλησε για τη σημασία των ΗΠΑ στη συνολική στρατηγική παραγωγής του BMW Group : «Το BMW Group στοχεύει στην επίτευξη ισορροπίας μεταξύ όλων των αγορών και ηπείρων. Το εργοστάσιο του Spartanburg   είναι σημαντικό δομικό στοιχείο του διεθνούς παραγωγικού δικτύου μας που σήμερα αποτελείται από 28 μονάδες παραγωγής και συναρμολόγησης σε 13 χώρες. Συμβάλλει σημαντικά στην επικερδή, παγκοσμίως ισορροπημένη ανάπτυξη»  συνέχισε ο Krüger : «Το εργοστάσιο της BMW στο Spartanburg είναι το καλύτερο παράδειγμα της επιτυχημένης στρατηγικής μας ‘παραγωγή σύμφωνα με τις ανάγκες της αγοράς».

Το ανθρώπινο δυναμικό του Spartanburg αυξάνεται στους 8.800 εργαζόμενους

Η επέκταση του εργοστασίου συνεπάγεται επίσης σημαντική αύξηση του αριθμού των εργαζομένων στην Αμερικανική Μονάδα παραγωγής. «Η επέκταση του εργοστασίου θα δημιουργήσει περίπου 800 νέες θέσεις εργασίας, ανεβάζοντας το συνολικό ανθρώπινο δυναμικό στα 8.800 άτομα,» εξήγησε ο Reithofer . «Έτσι το Spartanburg γίνεται το μεγαλύτερο εργοστάσιο του παγκόσμιου δικτύου παραγωγής από απόψεως δυναμικότητας» πρόσθεσε.

Σύμφωνα με έρευνα που δημοσίευσε το Αμερικανικό Υπουργείο Εμπορίου, ο ετήσιος όγκος εξαγωγών του εργοστασίου της BMW στο Spartanburg ανέρχεται σε 7,5 δις USD – που κάνει την Αμερικανική μονάδα παραγωγής του BMW Group το μεγαλύτερο εξαγωγέα οχημάτων των ΗΠΑ, βάσει των συνολικών εξαγωγών, εξαιρουμένης της NAFTA . Σχεδόν το 70% της παραγωγής του Spartanburg εξάγεται σε αγορές της BMW ανά τον κόσμο.

Σε πρόσφατη ανάλυση που δημοσίευσε το τμήμα Moore School of Business του Πανεπιστημίου της Ν. Καρολίνα, διαπιστώθηκε ότι οι δραστηριότητες του BMW Group στη Ν. Καρολίνα είχαν συνολικό αντίκτυπο περίπου 16,6 δις  USD στην οικονομία της πολιτείας. Η παρουσία του BMW Group στη Ν. Καρολίνα υποστηρίζει συνολικά 30.000 θέσεις εργασίας. Η μελέτη αναφέρεται επίσης στη σημασία του BMW Group για την οικονομική ‘επιφάνεια’ της Ν. Καρολίνα, με τη βελτίωση της τεχνολογικής και παραγωγικής ανταγωνιστικότητας και την καθιέρωση ενός υψηλού επιπέδου εκπαίδευσης.

TAGS