Γράφει ο Γιώργος Σκευοφύλαξ 

Το τέλος της ενοχλητικής κόρνας όπως την γνωρίζαμε ως σήμερα φέρνει η Peugeot και αφήνει το γούστο την εξυπνάδα ή τίποτε από όλα αυτά να κυριαρχεί στη διεκδίκηση της «μάχης» των δρόμων. Τώρα, για πρώτη φορά, οι οδηγοί θα είναι σε θέση να προσαρμόσουν την κόρνα στο αυτοκίνητό τους με τη χρήση state-of - the-art τεχνολογίας ήχου Sonic. 

Ο νέος ήχος μπορεί να επιλεγεί από μια βιβλιοθήκη επιλογών, ή οι πελάτες να τον  δημιουργήσουν και να τον προσαρμόσουν μέσω των smartphone τους, στο αυτοκίνητο. 

Αυτή η ολοκαίνουργια τεχνολογία έχει αναπτυχθεί από μια ομάδα μηχανικών και σχεδιαστών ήχου στο Τεχνικό Κέντρο της Peugeot. 

Η άνοδος των social media και του ψηφιακού κόσμου δίνει την ευκαιρία στους ανθρώπους που θέλουν να εκφραστούν. Τώρα η Peugeot ανεβάζει αυτό το πάθος για την ατομικότητα στο επόμενο επίπεδο. 

Από Ιούλιο 2014 και μετά η παραγωγή, της ολοκαίνουργιας τεχνολογίας ήχου Sonic θα είναι ένα τυποποιημένο χαρακτηριστικό γνώρισμα σε όλη την γκάμα της Peugeot. 

Οι πελάτες θα μπορούν να επιλέξουν από μια μεγάλη βιβλιοθήκη των ήχων που θα δημιουργηθούν στο νέο Sonic Κέντρο Ήχου της Peugeot. Αυτή η βιβλιοθήκη θα ενημερώνεται συνεχώς σύμφωνα με τις τρέχουσες τάσεις στη μουσική , τον πολιτισμό και τον τρόπο ζωής. 

Για ακόμη περισσότερη... αυτο-έκφραση, οι κάτοχοι Peugeot θα μπορούν να δημιουργήσουν και να ανεβάσουν τους δικούς τους ήχους στο Κέντρο Sonic, έτσι ώστε όλοι να μπορούν να απολαμβάνουν μια πραγματικά ιδιαίτερη κόρνα και να την αλλάξουν όποτε επιθυμούν, ακριβώς όπως με την αλλαγή ενός ringtone στο κινητό τηλέφωνο. 

«Birdsong ή Bach, τζαζ τρομπέτα ή Dubstep , το μόνο όριο είναι φαντασία των πελατών μας », σχολίασε ο Orvil Pondaiss, Επικεφαλής του κέντρου Sonic Sound. Είναι ο πρώτος που δοκίμασε τους ήχους και κατέληξε να χρησιμοποιεί στο Peugeot του για κόρνα το γέλιο του τετράχρονου γιού του. 

«Είμαστε ευτυχείς που οι πελάτες μας θα είναι σε θέση να εφαρμόσουν την εξατομίκευση στο επόμενο επίπεδο με το νέο χαρακτηριστικό μας. Ας ελπίσουμε ότι οι χιλιάδες πελάτες της Peugeot θα ανυπομονεί να δημιουργήσουν το δικο τους ήχο κόρνας.»