Γράφει ο Γιώργος Σκευοφύλαξ

Την 24η Απριλίου θα γίνουν τα εγκαίνια της νέας μονάδας συναρμολόγησης της Volvo Car Torslanda. Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν την ίδια ακριβώς ημερομηνία με την έναρξη των εργασιών του αρχικού εργοστασίου, που εγκαινιάστηκε πριν από 50 χρόνια το 1964.

Η χρονιά του 1964 ήταν ένα ορόσημο για την αυτοκινητοβιομηχανία της Σουηδίας. Τότε η Volvo Cars άνοιξε τις πύλες του εργοστασίου της Torslanda, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη βιομηχανική επένδυση στην ιστορία της Σουηδίας.

Με δυνατότητες για τη δημιουργία έως και 200.000 αυτοκινήτων το χρόνο, το εργοστάσιο ανέβασε τον πήχη για την ανάπτυξη νέων μοντέλων, τους όγκους παραγωγής και την τεχνολογία κατασκευής τους.

Διάφορα κλασικά μοντέλα έχουν αφήσει τις πύλες του εργοστασίου, σε ένα χρονικό διάστημα πέντε δεκαετιών. Τα αυτοκίνητα αυτά έχουν καθορίσει το τι αντιπροσωπεύει η μάρκα Volvo, με την έμφαση στην ασφάλεια, την περιβαλλοντική φροντίδα και την ποιότητα τους.

Σήμερα, 50 χρόνια μετά, η Volvo Car Torslanda είναι στο επίκεντρο ξανά.
 
Το άνοιγμα του νέου εργοστασίου κατασκευής και συναρμολόγησης αμαξωμάτων, Torslanda TA3, μαζί με την επένδυση πολλών δισεκατομμυρίων στην πλατφόρμα SPA (Scalable Product Architecture), αποτελεί τη βάση για την κλιμακούμενη και ευέλικτη ανάπτυξη και την παραγωγή των μελλοντικών μοντέλων. Πρώτο μοντέλο από τη νέα πλατφόρμα είναι το νέο XC90, το οποίο θα λανσαριστεί στην ελληνική αγορά το 2014.

Οι εορτασμοί θα κορυφωθούν στις 24 Απριλίου, ακριβώς 50 χρόνια μετά την ίδρυση του αρχικού εργοστασίου. Οι προσκεκλημένοι που θα παραστούν στην τελετή έναρξης της νέας μονάδας θα δουν μία ιστορική έκθεση των μοντέλων που βγήκαν από την γραμμή παραγωγής, θα κάνουν επισκέψεις στο νέο εργοστάσιο και θα δουν πρωτότυπα από τα επόμενα οχήματα της Volvo.

TAGS