Γράφει ο Γιώργος Σκευοφύλαξ 

Mια υπερπολυτελής λιμουζίνα σε μία νέα σειρά μοντέλων, την 9-Series, ετοιμάζει η BMW ως αντίπαλο της... Rolls-Royce. 

Ο όρος «οικονομική αβεβαιότητα» φαίνεται να έχει ξεχαστεί από το BMW Group αυτές τις ημέρες, δεδομένου ότι όχι μόνο επεκτείνεται σε μικρά μοντέλα ή και ηλεκτρικά αυτοκίνητα, αλλά σχεδιάζει πολύ μεγάλα, SUV (όπως το Χ7) και πολύ ακριβά αυτοκίνητα, όπως την BMW 9-Series. 

Η νέες πληροφορίες έρχονται από το BMWBlog το οποίο παραθέτει ένα άρθρο από το site του περιοδικού Auto Motor und Sport, στο οποίο αναφέρεται πως ένα πρωτότυπο της σειράς 9 θα παρουσιαστεί στο Beijing Auto Show. Οι πρώτες εικόνες αφορούν ένα σούπερ πολυτελές τετράθυρο coupe. Οι πληροφορίες από το ίδιο άρθρο μαρτυρούν πως θα βασίζεται στην πλατφόρμα της επόμενης γενιάς της 7-series, η οποιά που θα είναι η βάση της μελλοντικής Rolls - Royce Phantom. 

Η σειρά 9 φέρεται να στοχεύει στην κινεζική αγορά, αλλά θα μπορούσε να γίνει ο αντίπαλος της Bentley Continental ή και των Mercedes S Class και coupe. 

Σίγουρα υπάρχει κάποια λογική στην κατασκευή του μοντέλου για να... χτυπήσει τις Mercedes S -Class, αλλά δεν θα είναι αυτό που η Rolls- Royce εκφράζει. 

TAGS