Γράφει ο Γιώργος Σκευοφύλαξ 

Με τον καιρό να κάνει τελικά την χάρη στη Λέσχη Αυτοκινήτου Βόλου διεξήχθη το 7ο Ράλλυ Όρθυς στο βουνό των Τιτάνων. Από τους 28 εκκινήσαντες την σημαία του τερματισμού είδαν τα 23 πληρώματα. Νικητές του αγώνα στέφθηκαν οι Νικολόπουλος – Τσιάπας με Mitsubishi Lancver Evo VI. 

Η Λέσχη Αυτοκινήτου Βόλου είχε την ευθύνη της διοργάνωσης του 7ου Rally Όθρυς, στην περιοχή Αλμυρού.
Ο αγώνας, που από φέτος προσμετρά στο Πανελλήνιο Κύπελλο Ράλλυ Ασφάλτου αλλά και στο Έπαθλο Βορείου Ελλάδος, περιλάμβανε 4 ασφάλτινες Ειδικές Διαδρομές (2 επαναλαμβανόμενες) μήκους 50 χλμ. και είχε συνολικό μήκος 102 χιλιόμετρα. 

Εικοσιοκτώ πληρώματα πήραν εκκίνηση από την πλατεία του Αλμυρού και στο ίδιο μέρος ανέβηκαν τη ράμπα του τερματισμού τα 23. 

Νικητές ήταν Νικολόπουλος – Τσιάπας (Mitsubishi Lancver Evo VI) ενώ την κατηγορία F2 κέρδισαν οι Παραβάντης – Παραβάντης (Peugeot 106 Rally). Πίσω τους τερμάτισαν οι Παυλίδης – Κυρλαγκίτση με το Citroen DS3 R3T (στην 1η θέση της κατηγορίας Α7, στην 2η θέση της F2 και στην 6η της γενικής κατάταξης). Το πλήρωμα είχε εξαρχής μια σταθερή απόδοση, δεν απειλήθηκε από κανέναν και μπόρεσε να διατηρήσει μέχρι το τέλος την πρωτιά στην κατηγορία του και την δεύτερη θέση στην F2.