Γράφει ο Γιώργος Σκευοφύλαξ 

Ελληνική συμμετοχή από τον Θεοχάρη Καραθανάση στον πρώτο αγώνα του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Cross Country Rally στο Abu Dhabi. 

Ο Μοτσυκλετιστικός Όμιλος Βορείου Ελλάδος (Μ.Ο.Β.Ε) μπορεί να υπερηφανεύετει για την προσπάθεια ενός από τα μέλη του. Ο Θεοχάρης Καραθανάσης συμμετέχει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Cross Country και τη Διεθνή διοργάνωση του Abu Dhabi Desert Challenge στα Ενωμένα Εμιράτα, με δικά του έξοδα, χωρίς καμία οικονομική βοήθεια από την Ελλάδα. Το event είναι εξαήμερο,(ξεκίνησε στις 6-4-14 και τελειώνει στις 10-4-14). 

Στην 24η διοργάνωσή του ο αγώνας έχει συμμετοχές από 108 οδηγούς και αναβάτες από 32 χώρες. Η εκκίνηση δόθεικε στο Yas Island με μία διαδρομή 2 χιλιομέτρων και θα ακολουθήσουν τα 5 κομμάτια του αγώνα στους αμμόλοφους της Al Garbia. 

Ανάμεσα στα μεγάλα ονόματα που συμμετέχουν είναι οι N.Roma (MINI) Yazeed Al-Rajhi (Hummer Prototype) αλλά και οι Vladimir Vasilyev, Erik Van Loon και Martin Kaczmarksi (όλοι με ΜΙΝΙ). 

Από τους 61 αναβάτες ξεχωρίζουν οι Paulo Goncalves, Ε. Coma και Sam Sunderland (όλοι με ΚΤΜ). Όσο αφορά τον Έλληνα αναβάτη Θεοχάρη Καραθανάση (HondaCRF 450) μετά την υπερειδική βρίσκεται στη 43η θέση της γενικής κατάταξης.