Γράφει ο Γιώργος Σκευοφύλαξ

Η Arctic Cat αποτελεί έναν από τους παλαιότερους κατασκευαστές ATV και Snowmobiles. Με έδρα την Minesota των Ηνωμένων Πολιτειών τα ATV, UTV και Side by Side της Arctic Cat ξεχωρίζουν για την Αμερικάνικη δύναμη, την ποιότητα κατασκεύης και την αξιοπιστία τους.

Στην κατηγορία των ATV ξεχωρίζει το 450 XC. Όπου A.T.V. αποκρυπτογραφίστε τα αρχικά των λέξεων All Terrain Vehicle (Όχημα Πολλαπλών Εδαφών). Είναι επίσης γνωστά ως quads, quad bike, «γουρούνες» (τα τρίτροχα). Τον ορισμό των προδιαγραφών αλλά και την πρώτη έγκριση τύπου κυκλοφορίας έδωσε το American National Standards Institute (ANSI). Όπως περιγράφει το όνομά τους είναι οχήματα παντώς εδάφους και έχουν κίνηση και στους τέσσερις τροχούς.

Το Arctic Cat XC 450i είναι ένα Sport τετρακίνητο μεσαίου κυβισμού το οποίο συνδυάζει τις αρετές των Sport Quad (sportive οχήματα με επιδόσεις και συμπεριφορά μοτοσυκλέτας) με αυτές των τετρακίνητων ATV.

Απάτητα εδάφη, χιόνια ή λάσπη γίνονται εύκολα προσβάσιμα χάρη στη τετρακίνηση με επιλογή γρήγορου ή αργού βήματος. Για το… παιχνίδι, το XC 450i μένει απλά πισωκίνητο και ο κινητήρας των 450 κ.εκ. έχει τη δύναμη να σας διασκεδάσει.

Το συγκεκριμένο ATV συνδυάζει τα καλύτερα των δυο κόσμων (4x4 ATV και Sport Quad) και αποτελεί ένα πολύ ελκυστικό πακέτο για αναβάτες που θέλουν κάτι ενδιάμεσο.

Είναι εξοπλισμένο με ισχυρό κινητήρα 449 κ.εκ. κατ επιλογήν τετρακίνηση (με αργές / γρήγορες σχέσεις μετάδοσης), υδραυλικά δισκόφρενα, φρένο κινητήρα για καταβάσεις και εργάτη Warn 3000 και τιμή στα 7.399 € ευρώ.

Όπως κάθε ATV της Arctic Cat έχει έγκριση τύπου με άδεια κυκλοφορίας για 2 άτομα.

Με το πρόγραμμα ARCTIC CAT EXPERIENCE η Arctic Cat σας δίνει την δυνατότητα να δοκιμάσετε κάποια μοντέλα στον φυσικό τους χώρο, το βουνό, και να βιώσετε από πρώτο χέρι τις εκπληκτικές δυνατότητες των οχημάτων της Αμερικάνικης Εταιρίας.