Γράφει ο Γιώργος Σκευοφύλαξ

Το Πανελλήνιο Κύπελλο Περιπέτειας αυτοκινήτων 4Χ4 πέρασε από τα μονοπάτια της Εύβοιας  για τον 2ο αγώνα του. Νικητές οι Μανώλης Ψιστάκης – Γιώργος Διαμαντής από την Κρήτη.

Τα δάση της Κεντρικής Εύβοιας ήταν αποτέλεσαν το σκηνικό και το τερέν για το 2ο Evia Trophy με διοργανωτή την Αγωνιστική Ομάδα 4Χ4 Εύβοιας (www.aoe4x4.gr) μετά από έγκριση της ΕΠA / OMAE.

Οι διαδρομές περιελάμβαναν δασικά μονοπάτια, περάσματα από ρέματα, λάσπη, πέτρα, πλάγιες κλίσεις, ανηφορικά και κατηφορικά κομμάτια. Σκοπός του αγώνα μία ελεγχόμενη περιπέτεια, όπου τα συνεχόμενα εμπόδια, η ομορφιά της φύσης και η αδρεναλίνη να αφήσουν στα 18 πληρώματα τις καλύτερες αναμνήσεις. Πάντα δείχνοντας πρωτίστως σεβασμό στο περιβάλλον.

Στους αγώνες τύπου «Trophy» το μεγαλύτερο μέρος της διαδρομής διατρέχει κομμάτια εκτός δρόμου ιδιαίτερης δυσκολίας.  Τα πληρώματα προσανατολίζονται με τις οδηγίες που υπάρχουν στο Road Book  και με σημάδια που έχει τοποθετήσει ο διοργανωτής σε επίκαιρα σημεία.

Στον αγώνα έλαβαν μέρος πληρώματα από την Κρήτη, την Αθήνα, την Κω, την Εύβοια, το Αγρίνιο, την  Κόνιτσα, τα Ιωάννινα, την Καλαμπάκα και τη Θεσσαλονίκη

Τελικοί νικητές οι Μανώλης Ψιστάκης –Γιώργος Διαμαντής  (Κρήτη). Τους ακολούθησαν οι Ανδρέας Σαραντόπουλος – Γιώργος Γυφτονικολός (Αθήνα-Εύβοια) ενώ στην Τρίτη θέση έφτασαν οι Χρήστος Γιασημάκος -Άρης Κοσμάς    (Αθήνα)