Γράφει ο Γιώργος Σκευοφύλαξ

H Αγωνιστική Ολυμπιακή Λέσχη Αυτοκινήτου Πύργου( Α.Ο.Λ.Α.Π. )διοργανώνει στις 3 - 4 Μαΐου 2014 το 35ο Ολυμπιακό Ράλλυ, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας (Π.Δ.Ε) Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας και την υποστήριξη του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας. 

Είναι ο 3ος γύρος του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ράλλυ και αποτελείται από 5 ειδικές διαδρομές γνωστές σε όλους τους αγωνιζόμενους «Λάλας» (x3) και «Φολόη» (x2) μήκους 80 χλμ., με το συνολικό μήκος του αγώνα δεν υπερβαίνει τα 159 χλμ. 

Οι εγγραφές συμμετοχής ξεκινούν τη Δευτέρα 7 Απριλίου και λήγουν την Παρασκευή 26 Απριλίου 2014. Το παράβολο συμμετοχής είναι 320¤ για αυτοκίνητα μέχρι 1600cc και 350¤ για αυτοκίνητα πάνω από 1600 κ.εκ. 

Ο διοικητικός και τεχνικός έλεγχος θα γίνουν το Σάββατο 3 Μαϊου στο ιδιωτικό ΚΤΕΟ «ΙΟ-ΝΙΚΗ» του Πύργου και ώρες από 15:30 έως 19:00. Το βράδυ της ίδιας μέρας και ώρα 21:00 θα γίνει η καθιερωμένη πανηγυρική εκκίνηση στην κεντρική πλατεία της Αρχ. Ολυμπίας.Το Service area βρίσκεται στη διαδρομή του αγώνα, στο κέντρο του Λάλα δίπλα από το Δημαρχείο. 

Η εκκίνηση του αγώνα θα δοθεί την Κυριακή 4 Μαΐου στις 09:00 στην έξοδο του Service area μπροστά από το Δημαρχείο του Λάλα και ο τερματισμός στην κεντρική πλατεία της Αρχ. Ολυμπίας στις 14:30. 

Οι αναγνωρίσεις θα πραγματοποιηθούν από 6 Απριλίου έως 3 Μαΐου (έως τη δύση του ηλίου) με ελεύθερο αριθμό περασμάτων. Παρακαλούνται οι αγωνιζόμενοι να τηρούν τους κανονισμούς, κυρίως όσον αφορά την ταχύτητα με την οποία κινούνται στις ειδικές διαδρομές κατά τη διάρκεια των αναγνωρίσεων, ώστε να αποφευχθεί η ενόχληση των κατοίκων (ανώτερο επιτρεπτό όριο 70 χλμ./ώρα).