Γράφει ο Γιώργος Σκευοφύλαξ

Θρυλικές πίστες θα φιλοξενήσουν το Ενιαίο Πρωτάθλημα SEAT Leon Eurocup 2014 σε έξι αγωνιστικά Σαββατοκύριακα σε 6 Ευρωπαϊκές χώρες με πρωταγωνιστή το νέο Leon Cup Racer με 330 ίππους και κορυφαία τεχνολογία

Το νέο Seat Leon Eurocup θα επισκεφθεί μερικούς από τους πιο διάσημους αγωνιστικούς προορισμούς του κόσμου, συμπεριλαμβανομένων του Spa-Francorchamps, της Monza και του Nürburgring, αρχής γενομένης από τον Μάιο.

Πρωταγωνιστής το νέο Leon Cup Racer, ένα κορυφαίας τεχνολογίας και απόδοσης αγωνιστικό αυτοκίνητο με 330 ίππους, που σηματοδοτεί το επόμενο κεφάλαιο στην πλούσια αγωνιστική κληρονομιά της Seat Sport, που χρονικά εκτείνεται για περισσότερο από τέσσερις δεκαετίες. Η Ισπανική μάρκα το 2008 και 2009 κέρδισε τον παγκόσμιο τίτλο του FIA World Touring Car Championships, ενώ περισσότερα από 450 αγωνιστικά αυτοκίνητα πωλήθηκαν σε πελάτες σε όλο τον κόσμο κατά την διάρκεια των 12 αγωνιστικών σεζόν του Leon Supercopa.

To 2014, το νέο Eurocup θα επισκεφθεί έξι Ευρωπαϊκές πίστες, παράλληλα με το FIA WTCC και το International GT Open, που αρχίζει στο Nürburgring στις 2-4 Μαΐου. Θα ακολουθήσουν επισκέψεις στο Salzburging στην Αυστρία και σε πίστες Formula 1 που περιλαμβάνουν το Silverstone στο Ηνωμένο Βασίλειο, το Spa-Francorchamps στο Βέλγιο, την Monza στην Ιταλία και την πίστα Circuit de Barcelona-Catalunya στην Ισπανία.

Κάθε αγωνιστικό Σαββατοκύριακο αποτελείται από ένα 90λεπτο στην πίστα για ελεύθερα και χρονομετρημένα δοκιμαστικά, τα οποία προηγούνται δύο αγώνων ταχύτητας 50 με 60 χιλιομέτρων, με ελκυστικά χρηματικά έπαθλα. Τα αυτοκίνητα είναι διαθέσιμα προς πώληση στην τιμή των 70.000€ (χωρίς ΦΠΑ) και τους τελευταίους μήνες έχουν βελτιωθεί στα χέρια του οδηγού δοκιμών της Seat Sport, Jordi Gené. 

Το εμπροσθιοκίνητο Leon Cup Racer εφοδιάζεται με έναν δίλιτρο, τετρακύλινδρο, υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα με μέγιστη ισχύ 330 ίππων. Η μετάδοση ισχύος στον εμπρός άξονα γίνεται από ένα 6-τάχυτο κιβώτιο. Ζυγίζοντας 1.150 κιλά και με ένα rollcage πιστοποιημένο από την FIA, το αυτοκίνητο διατηρεί το DNA του Leon παραγωγής, όντας 16,6 cm φαρδύτερο με διακριτικά αεροδυναμικά βοηθήματα και τροχούς 18 ιντσών.

Ο Επικεφαλής της Seat Sport και Υπεύθυνος για τις δραστηριότητες του μηχανοκίνητου αθλητισμού της μάρκας, Jaime Puig είπε «Η νέα γενιά Leon αποτελεί το επόμενο βήμα της συνεχούς δέσμευσης της Seat Sport να παρέχει στους πελάτες υψηλής αξίας, υψηλής τεχνολογίας και υψηλού ανταγωνισμού μηχανοκίνητο αθλητισμό. Ανακοινώνοντας τώρα το αγωνιστικό μας ημερολόγιο που περιλαμβάνει πίστες όπως το Spa και την Monza, η αντίστροφη μέτρηση για το Leon Eurocup έχει πραγματικά αρχίσει».

Από το 1970, η Ισπανική μάρκα έχει δημιουργήσει μια πλούσια αγωνιστική κληρονομιά, κερδίζοντας τον παγκόσμιο τίτλο του WTCC το 2008 και 2009 και τρέχοντας με επιτυχία σε δημοφιλή Ενιαία Πρωταθλήματα. 
Μέσω άλλων διεθνών και εγχώριων προγραμμάτων, η SEAT Sport έχει κατακτήσει περισσότερους από 25 αγωνιστικούς τίτλους.

Ημερολόγιο 2014 Seat Leon Eurocup 

1. Nürburgring, Γερμανία, 2-4 Μαΐου

2. Salzburgring, Αυστρία, 23-25 Μαΐου

3. Silverstone Circuit, Ηνωμένο Βασίλειο, 18-20 Ιουλίου

4. Circuit de Spa-Francorchamps, Βέλγιο, 5-7 Σεπτεμβρίου

5. Autodromo di Monza, Ιταλία, 26-28 Σεπτεμβρίου

6. Circuit de Barcelona-Catalunya, Ισπανία, 17-19 Οκτωβρίου

TAGS