Ο Ισπανός πρωταθλητής δηλώνει αισιόδοξος για τη συνέχεια, θεωρεί πως ο αγώνας της περασμένης Κυριακής στο Μπαχρέιν, θα αποδειχτεί ο χειρότερος φέτος από πλευράς ανταγωνιστικότητας για τη Ferrari.

Οι δυο F14T τερμάτισαν στην ένατη (Alonso) και δέκατη (Raikkonen) θέση της κατάταξης και κατά τη διάρκεια του αγώνα δεν είχαν την ταχύτητα για ν’ ακολουθήσουν κάποια από τις ομάδες (Mercedes, McLaren, Force India, Williams) που χρησιμοποιεί μονάδα ισχύος Mercedes.

Αναφερόμενος στο θέμα ο Alonso τόνισε: «Αυτή η πίστα είναι μια από τις χειρότερες. Υστερούμε σε κάποιους από τους τομείς που αναδεικνύουν τα χαρακτηριστικά αυτής της πίστας. Στην Κίνα περιμένω να είμαστε πιο ανταγωνιστικοί, στη Βαρκελώνη και το Μονακό ελπίζω σ’ αυτές τις πίστες να βρεθούμε στο βάθρο. Δεν είμαστε καλοί, χρειαζόμαστε μεγαλύτερη τελική ταχύτητα ώστε να μπορούμε να δώσουμε μάχη με όλους αυτή τη στιγμή υστερούμε σ’ αυτό τον τομέα. Αν στους επόμενους δυο αγώνες πηγαίνουμε ταχύτερα από τις Force India και τις Williams αυτό θα συμβαίνει γιατί είμαστε πιο γρήγοροι στις στροφές. Δεδομένης της υστέρησης που παρουσιάζουμε σε τελική, κάναμε ότι καλύτερο γινόταν στο Μπαχρέιν. Η ομάδα ήταν απίστευτη, όμως υστερούμε σε απόδοση και πρέπει να δουλέψουμε σ’ αυτό».

Η Ferrari μετά από 3 αγώνες υπολείπεται 78 βαθμούς στο πρωτάθλημα κατασκευαστών έναντι της πρωτοπόρου Mercedes.