Γράφει ο Γιώργος Σκευοφύλαξ

Ένα παιδικό φουσκωτό κάθισμα ασφαλείας που προσφέρει ασφάλεια στους μικρούς επιβάτες και μεγάλη άνεση και πρακτικότητα στους γονείς, παρουσιάζει ως πρόταση η Volvo.  Φουσκώνει σε 40 μόλις δευτερόλεπτα και ζυγίζει μόνο 5 κιλά, έτσι η αλλαγή από αυτοκίνητο σε αυτοκίνητο, η μεταφορά παιδιού με το αυτοκίνητο των παππούδων ή των θείων ή με ένα ταξί, θα είναι πλέον εύκολη υπόθεση.

Η Volvo παρουσιάζει με υπερηφάνεια την εξέλιξη στα παιδικά καθίσματα ασφαλείας! Πρόκειται για το πρωτότυπο μιας νέας γενιάς καθισμάτων που έχουν τη δυνατότητα να φουσκώνουν και να ξεφουσκώνουν κατά βούληση, με αποτέλεσμα να είναι εύκολο να μεταφερθούν ή να προσαρμοστούν σε άλλο όχημα, διαφορετικό από το συνηθισμένο, χωρίς να χάνουν τη λειτουργικότητά τους ή να υπόκεινται στον παραμικρό συμβιβασμό όσον αφορά στην παρεχόμενη ασφάλεια! Η παρουσίαση του πρωτότυπου συμπίπτει με τον εορτασμό των 50 χρόνων έρευνας και εξέλιξης της Volvo για την ασφάλεια των παιδιών στο αυτοκίνητο.

Ιστορικά, τα παιδικά καθίσματα ασφαλείας είναι ογκώδη, μετακινούνται δύσκολα και συχνά απαιτούν εξοικείωση για να στηριχθούν σωστά. Ως επακόλουθο, όταν χρειαστεί το παιδί να μεταφερθεί με διαφορετικό από το συνηθισμένο αυτοκίνητο, η ασφαλής μεταφορά του προϋποθέτει επιπλέον κόπο και χρόνο. Για να απαντήσει σε αυτό το πρόβλημα, η Volvo εξέλιξε ένα κάθισμα το οποίο χάρη σε μία ενσωματωμένη αντλία αέρα μπορεί να φουσκώνει σε μόλις 40 δευτερόλεπτα αλλά και να ξεφουσκώνει πολύ εύκολα εφόσον το επιθυμεί ο χρήστης, ώστε να μεταφερθεί ή να τοποθετηθεί σε άλλο όχημα.

Το φουσκωτό παιδικό κάθισμα ασφαλείας είναι ιδιαίτερα ελαφρύ συγκρινόμενο με τα συμβατικά καθίσματα, καθώς ζυγίζει μόλις 5 κιλά, το μισό περίπου από το συνηθισμένο. Εκτός από την ενσωματωμένη αντλία αέρα διαθέτει και μηχανισμό Bluetooth που το καθιστά μόνιμα συνδεμένο στο διαδίκτυο, κάτι που προσφέρει τη δυνατότητα χειρισμού του από απόσταση! Όταν ξεφουσκώσει πλήρως και διπλωθεί, μπορεί να αποθηκευτεί σε μία κομψή τσάντα, καθιστώντας το εύκολο στη μεταφορά του.

Η συγκεκριμένη πρόταση της Volvo προσφέρει μεγάλη ευκολία σε πολλές περιπτώσεις. Κάνει πιο εύκολα τα ταξίδια με αεροπλάνο (χαρακτηριστική η ανάγκη μεταφοράς του παιδικού καθίσματος με τις υπόλοιπες αποσκευές) ή τη μεταφορά των παιδιών με αυτοκίνητο διαφορετικό από το συνηθισμένο, πχ. μία βόλτα με τους παππούδες ή τους θείους. Ανάλογη είναι η περίπτωση όταν κάποιος μεταφέρει το παιδί με ένα ταξί.

Το φουσκωτό παιδικό κάθισμα της Volvo, ακόμα σε μορφή πρωτότυπου, είναι φτιαγμένο από ένα ιδιαίτερα ανθεκτικό ύφασμα με ειδικές ραφές, που αντέχει σε πολύ υψηλές εσωτερικές πιέσεις, ιδανικό για να φουσκώνει και να ξεφουσκώνει πολλές φορές. Το συγκεκριμένο υλικό έχει γίνει ευρέως γνωστό από τη χρήση του στη ναυτική βιομηχανία και την κατασκευή φουσκωτών σωσιβίων. Μάλιστα, ως υλικό είχε χρησιμοποιηθεί για πρώτη φορά από το στρατό, για την κατασκευή φουσκωτών αεροπλάνων!

TAGS