Γράφει ο Γιώργος Σκευοφύλαξ 

Ο Παναγιώτης Κουζής επικρατεί και στον δεύτερο γύρο του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Motorcross. 

Ελάχιστο χρόνο μετά την εντυπωσιακή έναρξή του στην Χαλκίδα, το πανελλήνιο πρωτάθλημα motocross μετακόμισε στην βόρεια Ελλάδα και την αμφιθεατρική πίστα των Γιαννιτσών. 

Για άλλη μια φορά, η τοπική λέσχη “Όμιλος Φίλων Μοτοσυκλέτας Γιαννιτσών”, πήρε την έγκριση της εθνικής ομοσπονδίας και διοργάνωσε έναν αγώνα άρτιο, σε μια πίστα με εντυπωσιακά άλματα, αλλά και συνεχείς εναλλαγές κλίσεων. Πράγματι, η όμορφη πίστα του Δήμου της περιοχής, με τις μεγάλες κατηφόρες της, τα φαρδιά της άλματα και τις έντονες υψομετρικές αλλαγές της, αποδείχτηκε απαιτητική και δοκίμασε τους συμμετέχοντες. 

Σε ένα Σαββατοκύριακο με ιδανικές καιρικές συνθήκες, πλήθος κόσμου βρέθηκε στην πίστα και παρακολούθησε από κοντά τους καλύτερους Έλληνες αθλητές του motocross. 

Έχοντας μπει αρκετά δυναμικά ήδη από τα χρονομετρημένα δοκιμαστικά, ο νεαρός Δημήτρης Κοντολέτας, στην πρώτη του επίσημη σεζόν στην μεγάλη κατηγορία ΜΧ1, έκανε τα πάντα για μία νίκη απέναντι στον μόνιμο πρωταθλητή της κατηγορίας, Παναγιώτη Κουζή. Κερδίζοντας την εκκίνηση του πρώτου τελικού σκέλους της κατηγορίας, ο Κοντολέτας πέρασε προσωρινά μπροστά και ρίχτηκε με πάθος στον αγώνα για τη νίκη. Αλλά ο Παναγιώτης Κουζής δεν επέτρεψε στον εαυτό του να χάσει αυτή τη νίκη. Ακολουθώντας “κατά πόδας” τον Κοντολέτα, προσέφερε θέαμα και ξεσήκωσε τους θεατές. 

Οι «μάχες» των δύο αναβατών ήταν μοναδικές, με τις μεγάλες τετράχρονες μοτοσυκλέτες των 450 κυβικών τους οι οποίες περνούσαν με ευκολία από τα άλματα και το rhythm section της πίστας. Το κυνήγι διαρκείας του Παναγιώτη Κουζή απέδωσε και κατάφερε μέσα στο πρώτο σκέλος και πέρασε τον Δημήτρη Κοντολέτα, κατακτώντας την τρίτη φετινή του νίκη. Ο αναβάτης της Honda, επανέλαβε το ίδιο κατόρθωμα και στο δεύτερο τελικό σκέλος της ΜΧ1 και έφυγε από τα Γιαννιτσά με το βαθμολογικό και το ψυχολογικό προβάδισμα των τεσσάρων νικών φέτος στα αντίστοιχα τέσσερα σκέλη. Την ίδια στιγμή, ο Δημήτρης Κοντολέτας, αρκέστηκε σε δύο δεύτερες θέσεις στον αγώνα των Γιαννιτσών, αλλά πλέον συνεχίζει την μεγάλη του προσπάθεια για τηνπρώτη θέση. 

Αν ο Παναγιώτης Κουζής είναι ο μοναδικός νικητής για φέτος στην ΜΧ1, δεν έγινε το ίδιο και στην κατηγορία ΜΧ2, όπου ο μοναδικός νικητής των αγώνων της Χαλκίδας, Γιάννης Τουρατζίδης, έδειχνε κουρασμένος στα Γιαννιτσά και δεν μπόρεσε να κυνηγήσει τις νίκες. Αρκέστηκε σε δύο τρίτες θέσεις, και έδωσε τις πρώτες θέσεις σε δύο άλλους συναθλητές του. 

Στα μόλις δεκαεφτά χρόνια ηλικίας του, ο Μανώλης Κρητικός έχει αποδείξει αρκετές φορές το γεγονός ότι μπορεί να είναι ταχύς σε μία πίστα motocross. Το ίδιο έκανε και στα Γιαννιτσά κερδίζοντας το πρώτο σκέλος του αγώνα. Ο νεαρός αθλητής από την Αθήνα, διέλυσε τον συναγωνισμό και κέρδισε  με διαφορά τριάντα δευτερολέπτων από τον δεύτερο (Σερραίο) Γιώργο Αρβανίτη. Όμως ο Αρβανίτης επέστρεψε δυνατότερος στο επόμενο σκέλος και οι δύο τους είχαν μία ιδιαίτερα εντυπωσιακή μάχη. Έχοντας απομακρυνθεί από όλους τους υπόλοιπους, πέρασαν την γραμμή του τερματισμού με διαφορά μικρότερη από τρία δευτερόλεπτα. Πρώτος, και νικητής της τελικής κατάταξης των δύο σκελών, είναι ο Γιώργος Αρβανίτης, και δεύτερος ο Μανώλης Κρητικός. 

Μια μεγάλη μάχη εκτυλίχθηκε στα δύο σκέλη της κατηγορίας Open. Στο πρώτο, ο Σταμάτης Δημολιάνης ήταν πρώτος, με τον Δημήτρη Κεραμιδά ακριβώς πίσω του, και στο δεύτερο, ο Κεραμιδάς έδωσε την απάντησή του κερδίζοντας αυτός τη νίκη. 

Στην κατηγορία των Quad, τις νίκες μοιράστηκαν οι Σπύρος Μπιρλής και Γιώργος Καπέλης. 

Το πανελλήνιο πρωτάθλημα motocross συνεχίζεται στις 3 και 4 Μαϊου στην Μεγαλόπολη.