Αναμφίβολα η επιστροφή του Ron Dennis στα ηνία της ομάδας έχει αλλάξει τα δεδομένα, είναι γνωστή η σιδερένια πειθαρχία που επιβάλλει ο φλεγματικός Βρετανός.

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής του 2009, Jenson Button, που βρίσκεται πλέον για 5η χρονιά στο Πάραγκον ως οδηγός F1, της McLaren έχει μια ολοκληρωμένη εικόνα για όσα συμβαίνουν εκεί.

Μιλώντας σχετικά ο 34χρονος, που με 250 εκκινήσεις στο ενεργητικό του είναι αυτή τη στιγμή ο πιο έμπειρος πιλότος στη F1, σημείωσε: «Το επίπεδο κατανόησης που έχουμε φέτος στην αεροδυναμική απόδοση του μονοθεσίου είναι καλύτερο από το περσινό. Επίσης η αντιστοιχία ανάμεσα στην αεροσήραγγα και στην πραγματικότητα είναι πολύ καλή ακόμη καλύτερη και από το 2012. Υστερούμε σε κάθε δύναμη, αλλά έχουμε μια καλή βάση, μπορούμε ν’ αυξήσουμε τις κλίσεις στις αεροτομές χωρίς να φοβόμαστε όπως πέρυσι για το πώς θα αντιδράσει το μονοθέσιο. Είμαστε σε καλή κατάσταση αλλά πρέπει να πιέσουμε πολύ σκληρά από δω και πέρα αν θέλουμε να πιάσουμε τις Mercedes».

Ο αγωνιστικός διευθυντής της ομάδας Eric Boullier, συμπλήρωσε: «Κατά τη διάρκεια των χειμερινών δοκιμών εξέλιξης επικεντρώσαμε την προσοχή μας στο να φτιάξουμε ένα μονοθέσιο ευκολοδήγητο και καλά ζυγισμένο. Το πετύχαμε. Επίσης ερευνήσαμε εις βάθος τι δεν έγινε σωστά πέρυσι και καταλήξαμε ότι υπήρχε μεγάλη διαφορά ανάμεσα στα δεδομένα της αεροσήραγγας και την πραγματικότητα. Αυτό το διορθώσαμε. Υστερούμε λίγο σε κάθετη δύναμη αλλά θα το φτιάξουμε, υπάρχει τρομερή βελτίωση από το περσινό μονοθέσιο».

Οι McLaren που χρησιμοποιούν μονάδα ισχύος Mercedes, εντυπωσίασαν στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος στην Αυστραλία όπου τερμάτισαν στην 3η και 4η θέση. Μάλιστα μετά το μηδενισμό του Ricciardo βρέθηκαν και οι δυο στο βάθρο. Στον τελευταίο αγώνα στο Μπαχρέιν εγκατέλειψαν και οι δυο McLaren, από συμπλέκτη. Ένα θέμα που όπως φάνηκε στις δοκιμές εξέλιξης στο Μπαχρέιν την προηγούμενη βδομάδα, επιλύθηκε.

Ο επόμενος αγώνας είναι προγραμματισμένος για το Πάσχα (20/4) στη Σαγκάη.