Γράφει ο Γιώργος Σκευοφύλαξ

Το Αθλητικό Σωματείο Συνδέσμου Οδηγών Αγώνων Αυτοκινήτου (Α.Σ.Σ.Ο.Α.Α.) ανακοινώνει ότι εξασφάλισε για την οργάνωση του 2ου Athens Rally sprint 2014, στη θρυλική ειδική διαδρομή του Αγ.Μερκουρίου με την συνεργασία του δήμου Ωρωπού και της δημοτικής ενότητας Μαλακάσας.

Η ειδίκη διαδρομή η οποία έχει χαρίσει τόσες «μαγικές» στιγμές σε οδηγούς και θεατές θα δεχθεί ξανά αυτοκίνητα και πληρώματα. Η διαδρομή «Άγιος Μερκούριος», έχει μήκος 14,8 χιλιόμετρα και θα διεξαχθεί δυο φορές, ξεκινά από την περιοχή της Μαλακάσας, στην έξοδο του οικισμού Σφενδάλη προς Βαρυμπόμπη και τερματίζει στην περιοχή της Βαρυμπόμπης, στο ύψος της ταβέρνας "Άγιος Μερκούριος", στον δρόμο που οδηγεί από τη Βαρυμπόμπη προς τη Μαλακάσα.

Το "2ο Athens Rally Sprint" προσμετρά στο Έπαθλο Κεντρικής Ελλάδας και στο Έπαθλο Νέων Οδηγών, ενώ ξεχωριστή κατάταξη θα υπάρχει και για τα Ιστορικά αυτοκίνητα που θα συμμετέχουν. Σε αυτό το σημείο να θυμίσουμε, πως οι δηλώσεις συμμετοχής για τον αγώνα έχουν ήδη ξεκινήσει, με το ενδιαφέρον των αγωνιζόμενων να είναι μεγάλο, σε όλες τις κλάσεις.

Αξίζει να σημειώσουμε, πως η Οργανωτική Επιτροπή του αγώνα προχώρησε στην αθλοθέτηση ειδικού Επάθλου "Flat Out", μετά από σχετικά εισήγηση-προτροπή της συντακτικής ομάδας του περιοδικού RRmagazine.

Σκοπός του συγκεκριμένου επάθλου, με τα έξοδα του οποίου θα επιβαρυνθεί αποκλειστικά το RRmagazine, είναι η ενθάρρυνση των πληρωμάτων να κινούνται όσο το δυνατόν πιο γρήγορα σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, ανεξάρτητα από τη δυναμικότητα του αυτοκινήτου τους και το τελικό αποτέλεσμα, προς τέρψιν τόσο των ιδίων όσο και των θεατών που βρίσκονται στη διαδρομή.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Έναρξη δηλώσεων συμμετοχής: Παρασκευή 11 Απριλίου 2014

Λήξη δηλώσεων συμμετοχής: Μ. Παρασκευή 18 Απριλίου 2014 (ώρα 18.00)

Αναγνωρίσεις: Σάββατο 19 Απριλίου-Παρασκευή 25 Απριλίου 2014 (ΠΡΟΣΟΧΗ: Η μέγιστη ταχύτητα αναγνωρίσεων είναι, σύμφωνα με τον Συμπληρωματικό Κανονισμό του αγώνα, 60 χλμ./ώρα. Θα υπάρχει αυστηρός έλεγχος με τη χρήση συσκευών ραντάρ, κατά την περίοδο αναγνωρίσεων).

Εκκίνηση 1ου αυτοκινήτου: Σάββατο 26 Απριλίου 2014, ώρα 10.00 από την Πλατεία Μαλακάσας

Ωράριο κλεισίματος διαδρομής: Η διαδρομή θα κλείσει στην κυκλοφορία, το Σάββατο 26 Απριλίου 2014 στις 08.00, δυο ώρες πριν τη διέλευση του πρώτου αγωνιστικού αυτοκινήτου (Η διαδρομή θα είναι κλειστή από τις 08.00 έως και τις 17.00).

Πληροφορίες-Δηλώσεις συμμετοχής: http://asoaamotorsport.blogspot.com

E-mail: [email protected]

Επικοινωνία: 210 8991658 (σταθερό και fax), 6949013708

TAGS