Γράφει ο Γιώργος Σκευοφύλαξ
 
Ένα από τα παλαιότερα μοντέλα της Land Rover, το Discovery, βρίσκεται αρκετά χρόνια στη γκάμα της χωρίς να έχει δεχθεί αλλαγές. Τώρα όμως φαίνεται πως ήρθε η ώρα για τη αντικατάστασή του.
 
Αντικατάσταση και μάλιστα σε τρεις φάσεις ετοιμάζει η Land Rover για το Discovery. Η Αγγλική εταιρία μάλιστα αποφάσισε να δημιουργήσει «οικογένεια» Discovery, στα πρότυπα του Range Rover. Το μικρότερο μέλος της θα είναι το Freelander και το μεγαλύτερο το Discovery LR4. Ο μεσαίος… αδερφός  έχει προς το παρόν την μορφή του Vision Concept, το οποίο δεν βρίσκεται μακριά από τη παραγωγή.
 
Σχεδιαστικά εχει περισσότερα στοιχεία από το μεγάλο LR4, παρά από το Freelander, ενώ το κυρίαρχο χαρακτηριστικό του θα είναι οι suicide doors στο πίσω μέρος. Το εσωτερικό αναμένεται να είναι επταθέσιο, με πολλές δυνατότητες διαμόρφωσης. Φυσικά το σύστημα τετρακίνησης είναι το επιτυχημένο  terrain response και μάλιστα σε εξελιγμένη έκδοση. Επίσης θα είναι εξοπλισμένο με ότι τελευταίο διαθέτει η τεχνολογία. Αποκορύφωμα, η κινησή του με remote control όταν ο οδηγός είναι έξω από το αυτοκίνητο.
Οι επιλογές στα μηχανικά μέρη και η ημερομηνία παραγωγής δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμη.