Γράφει ο Γιώργος Σκευοφύλαξ 

Η Nissan δοκιμάζει την πρωτοποριακή τεχνολογία νανο - βαφής που απωθεί τη βρωμιά πάνω στο Ευρωπαϊκό μοντέλο Nissan Note. Το μοντέλο αυτό είναι το πρώτο αυτοκίνητο, το οποίο χάρη δίκό του χρώμα θα μπορούσε να κάνει πλυντήρια αυτοκινήτων παρωχημένα. Μάλιστα οι μηχανικοί της Nissan στην Ευρώπη ετοιμάζουν μία, πιθανή εφαρμογή aftermarket. 

Το πλύσιμο ενός αυτοκινήτου μπορεί να είναι μια αγγαρεία ή μία δαπανηρή υποχρέωση. Σε απάντηση , η Nissan στην Ευρώπη έχει αρχίσει δοκιμές πάνω σε μία πρωτοποριακή τεχνολογία βαφής που απωθεί λάσπη , βροχή και την καθημερινή βρωμιά, κάτι που σημαίνει ότι οι οδηγοί μπορεί να μην χρειαστεί να καθαρίσουν το αυτοκίνητό τους. 

Το ειδικά σχεδιασμένο super-hydrophobic and oleophobic, το οποίο απωθεί το νερό και έλαια , έχει εφαρμοστεί το νέο ευρωπαϊκή αγορά Nissan Note για να δημιουργήσει το πρώτο αυτο- καθαρισμού αυτοκινήτων στον κόσμο. 

Για την αξιοπιστία αλλά και την εκτίμηση των πελατών της, οι μηχανικοί της Nissan στο Technical Centre Europe θα δοκιμάσουν την μπογιά αυτο - καθαρισμού στους επόμενους μήνες σε μια ποικιλία συνθηκών. 

Η Nissan είναι η πρώτη κατασκευάστρια εταιρία αυτοκινήτων που εφαρμόζει την τεχνολογία , που ονομάζεται Ultra - Ever Dry, σε αμαξώματα . Με τη δημιουργία ενός προστατευτικού στρώματος αέρα μεταξύ του χρώματος και του περιβάλλοντος , εμποδίζει το νερό να σταθεί επιφάνεια του αυτοκινήτου. 

Μέχρι στιγμής , η επίστρωση , η οποία διατίθεται στο εμπόριο και πωλούνται από Ultratech International Inc , έχει ανταποκριθεί καλά σε περιπτώσεις κοινής χρήσης, καθώς και τη βροχή , σπρέι (από το δρόμο), παγετός , χαλάζι και λιμνάζοντα νερά . Αν και δεν υπάρχουν σχέδια για την τεχνολογία που θα εφαρμοστεί στο μοντέλο ως πρότυπο , η Nissan θα συνεχίσει να εξετάζει την τεχνολογία επίστρωσης ως μελλοντική επιλογή aftermarket .

TAGS