Την ευκαιρία να απαντήσει στους επικριτές του είχε μετά την τρίτη θέση, που κατέκτησε στην Αργεντινή είχε ο Jorge Lorenzo.

«Ήρθα εδώ μετά από δυο λάθη, αλλά πιστεύω ότι η κριτική που δέχτηκα ήταν υπερβολική και δεν μου άξιζε, ειδικά από μερικούς δημοσιογράφους. Έκανα τα λάθη, είναι αλήθεια, αλλά έχω κάνει και πολλούς καλούς αγώνες κατά το παρελθόν. Σήμερα δείξαμε πάντως ότι ακόμα κι όταν δεν είμαστε στην καλύτερη κατάσταση, μπορούμε να παλέψουμε μ' αυτά τα δυο παιδιά.

Πρέπει να συνεχίσουμε να πιέζουμε και όταν έρθει η ώρα μας, θα είμαστε έτοιμοι για νίκες. Στην εκκίνηση ήμουν πολύ συγκεντρωμένος στα φώτα, καθώς ακόμα ένα λάθος θα έφερνε περισσότερη κριτική. Πρόσεχα πολύ τα φώτα. Έκανα καλό ξεκίνημα, πέρασα τον Marquez, αλλά δεν απέφυγα το λάθος στην πέντε όπου και φρέναρα πιο αργά.

Βγήκα εκτός, εκεί που γλιστρούσε. Έσωσα την πτώση αλλά έχασα την πρώτη θέση. Ήξερα ότι έπρεπε να τους περάσω και να κρατήσω σταθερό ρυθμό, να παραμείνω πρώτος και συγκεντρωμένος. Ο Marquez με πέρασε, ήταν πολύ πιο δυνατός. Δεν περίμενα όμως τον Dani, τόσο δυνατό στο τέλος. Προσπάθησα να μείνω δεύτερος, αλλά ήταν αδύνατον! Προτίμησα να μείνω τρίτος και να ολοκληρώσω τον αγώνα», ήταν χαρακτηριστικά τα λόγια του Jorge Lorenzo.