Ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής του MotoGP 2013 Marc Marquez πραγματοποίησε άλλη μία εξαιρετική εμφάνιση στον τρίτο αγώνα του Πρωταθλήματος στην Αργεντινή κερδίζοντας την τρίτη συνεχόμενη νίκη του, έχοντας κερδίσει και την pole position του αγώνα. 

Η εμφάνιση του Marquez είναι αντίστοιχη με αυτή του Valentino Rossi το 2001 και του  Giacomo Agostini το 1971.

Ο δεύτερος οδηγός της ομάδας Dani Pedrosa πραγματοποίησε και αυτός με τη σειρά του μία πολύ καλή εμφάνιση, τερματίζοντας στη δεύτερη θέση του Red Bull Argentina GP. Με το αποτέλεσμα αυτό ο Pedrosa έχει καταφέρει να τερματίζει στο βάθρο των νικητών στους τελευταίους επτά αγώνες του MotoGP. Ταυτόχρονα ο Pedrosa γίνεται ο τρίτος αναβάτης με τους περισσότερους βαθμούς στην ιστορία του πρωταθλήματος MotoGP, έχοντας συγκεντρώσει 2092 βαθμούς (1η θέση Rossi – 3884 βαθμούς, 2η θέση  Doohan – 2298 βαθμούς, 3η θέση Pedrosa – 2092 βαθμούς και 4η θέση Barros – 2079 βαθμούς).

Η εκκίνηση του αγώνα ήταν δύσκολη καθώς ο Marc και ο Dani από την 1η και 2η θέση αντίστοιχα έπεσαν στην 2η και 5η θέση στην πρώτη στροφή. Στη συνέχεια του αγώνα των 25 γύρων, ο Marquez έπεσε στην 6η θέση και ο Perdosa στην 7η στον τρίτο γύρο. Όταν ο αγώνας άρχισε να βρίσκει το ρυθμό του οι δύο αναβάτες της Repsol Honda άρχισαν να κερδίζουν θέσεις, με αποτέλεσμα ο Marc να ανέβει στη 2η θέση πίσω από το Lorenzo και στον ένατο γύρο ο Dani βρεθηκε στην 3η θέση πίσω από το Lorenzo και το Marc, προσπερνώντας σταδιακά 4 προπορευόμενους αναβάτες.

Ο Marc Marquez βρισκόταν στη δεύτερη θέση πίσω από το Lorenzo για 13 γύρους μέχρι το 17ο γύρο όπου τον προσπέρασε και δημιούργησε απόσταση ασφαλείας. Στη συνέχεια ο Dani Petrosa ξεκίνησε να κλείνει τη διαφορά του από τον Lorenzo και πραγματοποίησε τον ταχύτερο γύρο του αγώνα με χρόνο 1’39.233 στον 22ο γύρο. Τελικά στον προτελευταίο γύρο προσπέρασε το Lorenzo ανεβάζοντας την ομάδα της Repsol Honda στην 1η και 2η θέση του βάθρου των νικητών.

Με την επιτυχία του o Marc Marquez αύξησε τη διαφορά του στο βαθμολογικό πίνακα του πρωταθλήματος έχοντας συγκεντρώσει 75 βαθμούς, ενώ στη δεύτερη θέση βρίσκεται ο Pedrosa με 56 βαθμούς. Οι επιτυχίες των δύο αναβατών της Repsol Honda, της δίνουν και την πρώτη θέση στο πρωτάθλημα των κατασκευαστών με 28 βαθμούς. Επόμενο ραντεβού των αναβατών είναι το Ισπανικό GP στην πίστα του Jerez την Κυριακή 4 Μαΐου 2014.