Γράφει ο Γιώργος Σκευοφύλαξ 

Πέρασε αρκετός καιρός από την τελευταία φορά που η αγαπημένη ειδική διαδρομή της Αττικής γέμισε με ήχους αγωνιστικών κινητήρων. H επιστροφή της διαδρομής ως ράλλυ sprint είχε νικητές τους Γιώργο Αργυρίου-Δημήτρη Πάσχο (Mitsubishi Lancer EVO IX). 

Αυτό που πολλοί δεν πίστευαν, τελικά έγινε πραγματικότητα. Το Αθλητικό Σωματείο του Συνδέσμου των Οδηγών Αγώνων Αυτοκινήτου κατέβαλλε μεγάλες προσπάθειες και κατάφερε, να διοργανώσει το «2ο Athens Rally Sprint Άγιος Μερκούριος» στην αγαπημένη ασφάλτινη ειδική διαδρομή, που έχει σφραγίσει την ιστορία των ελληνικών αγώνων. 

Παρά τη διαρκή συννεφιά και σποραδική βροχή, ο αριθμός των ανθρώπων που παρακολούθησαν τον αγώνα κρίνεται άκρως ενθαρρυντικός, δίνοντας δύναμη σε όλους για συνέχεια σε αυτή την προσπάθεια. 

Σε καθαρά αγωνιστικό επίπεδο, ο συναγωνισμός στην ειδική διαδρομή των 14,8 χιλιομέτρων που πραγματοποιήθηκε δυο φορές ήταν έντονος, ενώ τελικά ρυθμιστικός παράγοντας αποδείχθηκε ο καιρός, λόγω της βροχής που έπεσε στο δεύτερο πέρασμα και επηρέασε τις προσπάθειες των πρώτων πληρωμάτων. 

Νικητές αναδείχθηκαν οι Γιώργος Αργυρίου-Δημήτρης Πάσχος, στην πρώτη τους εμφάνιση (Mitsubishi Lancer EVO IX). Οι τελικοί νικητές, ήταν από το πρώτο πέρασμα στη μάχη της νίκης και στο δεύτερο επέλεξαν την ενδιάμεση γόμα ελαστικών, που αποδείχθηκε η ιδανική για τις συνθήκες, με αποτέλεσμα να πετύχουν τον ταχύτερο χρόνο και να πάρουν τη νίκη. 

Στη δεύτερη θέση, τερμάτισαν οι Λευτέρης Μανιαδάκης-Νίκος Ζακχαίος (Mitsubishi Lancer EVO IX), στην επιστροφή του οδηγού στους αγώνες μετά από σχεδόν 9 χρόνια. Ξεκίνησαν επιφυλακτικά και στη συνέχεια αύξησαν το ρυθμό τους, με αποτέλεσμα να επιβραβευθούν, παρά το γεγονός ότι στο δεύτερο πέρασμα χρησιμοποίησαν ελαστικά για στεγνό οδόστρωμα. Το podium, συμπλήρωσαν οι Στέφανος Καμιτσάκης-Σπύρος Κολτσίδας (Mitsubishi Lancer EVO IX). Ο νεαρός οδηγός με τον έμπειρο συνοδηγό, επηρεάστηκαν επίσης από την επιλογή ελαστικών στο δεύτερο -βρεγμένο- πέρασμα, κατακτώντας εντέλει την τρίτη θέση της γενικής κατάταξης. 

Μια θέση πιο πίσω, βρέθηκαν οι πολύπειροι Ηλίας Αθανασίου-Νίκος Πετρόπουλος, οι οποίοι μάλιστα σημείωσαν τον ταχύτερο χρόνο στο πρώτο πέρασμα με το Mitsubishi Lancer EVO VIII Gr.A, προτού υποχωρήσουν στη συνέχεια, αφού επίσης προτίμησαν τα ελαστικά για στεγνό οδόστρωμα. Στην πέμπτη θέση, τερμάτισε τον αγώνα το πρώτο πλήρωμα με δικίνητο αυτοκίνητο. Ο λόγος για τους Γιάννη Χεκιμιάν-Κώστα Κακαλή (Honda Civic Type-R), που πήραν σημαντική διαφορά στο πρώτο πέρασμα, την οποία διατήρησαν στη συνέχεια, επικρατώντας στην κλάση Α/7 και όντες το ταχύτερο πλήρωμα σε επίπεδο κατηγορίας F2. Την πρώτη εξάδα, συμπλήρωσαν οι Διονύσης Τροβάς-Νίκος Μπάμπαλης (BMW M3 Ε30), οι οποίοι ήταν το ταχύτερο πλήρωμα στην κατηγορία Ε. 

Όμως το αγωνιστικό, δεν ήταν το μοναδικό σημαντικό κομμάτι του 2ου Athens Rally Sprint Άγιος Μερκούριος. Όπως είχαμε προαναγγείλει, το Α.Σ.Σ.Ο.Α.Α. σε συνεργασία με τον Φιλανθρωπικό Οργανισμό "Make-a-wish" -οργανισμό που δραστηριοποιείται στην εκπλήρωση ευχών σοβαρά άρρωστων παιδιών, με στόχο να δυναμώσει την ψυχολογία τους χαρίζοντας τους δύναμη, χαρά και ελπίδα- φρόντισαν ώστε να πραγματοποιηθεί η ευχή ενός 12χρονου παιδιού. Ο μικρός Διονύσης, που θαυμάζει τους αγώνες αυτοκινήτων, βρέθηκε στην ειδική διαδρομή του αγώνα. Μάλιστα κατά τη διάρκεια της απονομής, η ευχή του να αποκτήσει ένα ποδήλατο BMX πραγματοποιήθηκε και ο μικρός παρέλαβε το δώρο του από τον οδηγό-θρύλο των ελληνικών αγώνων «Ιαβέρη», κατά κόσμον Τάσο Μαρκουΐζο.