Γράφει ο Γιώργος Σκευοφύλαξ 

Ξεκίνημα για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Rallycross (στην Πορτογαλία 3-4 Μαΐου) αλλά για την Peugeot, Red Bull και Total με την νεοσύστατη ομάδα «Peugeot-Hansen».

Με την υποστήριξη των Peugeot, Red Bull και Total, η νεοσύστατη ομάδα «Peugeot-Hansen» αναμένεται να πρωταγωνιστήσει από τον πρώτο αγώνα του Rallycross που θα γίνει στην Πορτογαλία (3-4 Μαΐου).

Μία εταιρία όπως είναι η Peugeot, με τις αμέτρητες διακρίσεις και την τεράστια εμπειρία στους αγώνες, δεν θα μπορούσε να λείπει από τον πρώτο κιόλας αγώνα για τοΠαγκόσμιο Πρωτάθλημα Rallycross που θα γίνει στην πίστα Montalegre στην Πορτογαλία (3-4/5).

Τα χρώματα της Peugeot θα εκπροσωπήσει η ομάδα «Peugeot Hansen» με τους Timur Timerzyanov (πρωταθλητής στα Rallycross Ευρώπης 2012-13) και Timmy Hansen (με διάφορες διακρίσεις στο Rallycross και εμπειρία από αγώνες σιρκουί) να οδηγούν τα Peugeot 208 T16 με ισχύ που θα ξεπερνούν τους 550 ίππους.

Ο ρωσικής καταγωγής Timerzyanov έχει σημειώσει επτά νίκες στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Rallycross και κατέχει δύο πρωταθλήματα, ενώ ο νεαρός Σουηδός Hansen στο ντεμπούτο του στο Rallycross ολοκλήρωσε την περσινή σεζόν στην 3η θέση με αρκετές φορές να βρίσκεται στο βάθρο.

Ο Bruno Famin, διευθυντής της Peugeot Sport, δηλώνει ενθουσιασμένος με την ομάδα που θα αγωνιστεί στο Rallycross και, μεταξύ άλλων,  είπε πως «…το World RX είναι ένα νέο πεδίο δράσης για τον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Είναι πολύ γρήγορο και ιδανικό για τηλεθέαση προσφέροντας θέαμα από ταλαντούχους οδηγούς και δυνατές ομάδες».

Το φετινό πρωτάθλημα FIA World Rallycross περιλαμβάνει 12 αγώνες (οι 10 από αυτούς στην Ευρώπη, οι υπόλοιποι δύο στον Καναδά και στην Αργεντινή), ολοκληρώνεται τον Οκτώβριο, ενώ το κύριο χαρακτηριστικό είναι πως κάθε αγώνας γίνεται σε ειδικά διαμορφωμένες πίστες με συνδυασμό χωμάτινων και ασφάλτινων διαδρομών. Αξιοσημείωτο είναι πως το FIA European Rallycross περιλαμβάνει πέντε αγώνες από το καλεντάρι του World Rallycross.

TAGS