Γράφει ο Γιώργος Σκευοφύλαξ

Η BMW Hellas στηρίζει το αθλητικό ιδεώδες, την έννοια της ομαδικής συνεργασίας και της αθλητικής πρόκλησης και συμβάλλει ενεργά στο αξιόλογο έργο του ΣΕΓΑΣ, ως Κύριος Χορηγός του Ημιμαραθωνίου της Αθήνας 2014 την ερχόμενη Κυριακή 04 Μαΐου, καθώς και ως Επίσημος Χορηγός του Αυθεντικού Μαραθωνίου, που θα πραγματοποιηθεί στις 9 Νοεμβρίου του 2014.

Συγκεκριμένα, η BMW Hellas θα παρέχει στόλο αυτοκινήτων της μάρκας BMW στο convoy του Ημιμαραθωνίου, καθώς και του Μαραθωνίου που θα συντονίζει τον χρόνο των συμμετεχόντων, όπως και τις ανάγκες της μετακίνησης των Στελεχών του ΣΕΓΑΣ. Επιπλέον, η BMW Hellas  συμβάλλει οικονομικά στην προετοιμασία και διεκπεραίωση αυτού του σημαντικού αθλητικού θεσμού.

Στη διάρκεια σημερινής Συνέντευξης Τύπου που πραγματοποιήθηκε στην Αίγλη του Ζαππείου, παρουσία του Δημάρχου Αθηναίων κυρίου Γιώργου Καμίνη, παρευρέθησαν  ο κύριος Βασίλης Σεβαστής, Γενικός Γραμματέας του ΣΕΓΑΣ, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της BMW Hellas, κύριος Σπύρος Φίλιππας, καθώς και  σημαντικοί εκπρόσωποι της Περιφέρειας Αθηνών, του Ημιμαραθωνίου-Μαραθωνίου Αθήνας και του αθλητισμού.

Κατά την ομιλία του, ο κύριος Σπύρος Φίλιππας δήλωσε:

“Ο Μαραθώνιος συνδέεται με έννοιες όπως η αντοχή, η σωστή διαχείριση της σωματικής ενέργειας, η επίτευξη του στόχου, καθώς και η ικανότητα να ξεπερνάμε τον εαυτό μας.

Οι ίδιες έννοιες είναι άξονες της στρατηγικής του BMW Group: Επιδόσεις, βιωσιμότητα, συνεχής εξέλιξη, μέγιστη απόδοση. Με την στρατηγική Efficient Dynamics, πετυχαίνουμε τις δυναμικότερες επιδόσεις και ταυτόχρονα τα χαμηλότερα επίπεδα εκπομπών ρύπων CO2, σε όλα τα μοντέλα BMW.

Η αποτελεσματικότητα της στρατηγικής “Efficient Dynamics" αποδεικνύεται από τα ποσοστά μείωσης του μέσου όρου εκπομπών ρύπων CO2 που έχουν επιτευχθεί, περισσότερο από κάθε άλλο premium κατασκευαστή μέχρι σήμερα.”

Επίσης, ο κύριος Φίλιππας τόνισε:

“Η Αθήνα ως αστικό κέντρο έχει ανάγκη από βιώσιμη μετακίνηση και ποιοτικότερο τρόπο ζωής. Για αυτό το λόγο επιλέχθηκε ανάμεσα σε άλλες Ευρωπαϊκές πρωτεύουσες για το λανσάρισμα της μάρκας BMW i.

Με τη μάρκα BMW i, το BMW Group εισήγαγε την ηλεκτροκίνηση και στη χώρα μας, σε συνδυασμό με πρωτοπόρες για τα ελληνικά δεδομένα υπηρεσίες και υποδομές.

Με την χορηγία μας αυτή, ευελπιστούμε να συνεισφέρουμε στην προβολή της Αθήνας διεθνώς, ως έναν ‘Marathon Destination’ για τους χιλιάδες λάτρεις του running και την καθιέρωση του Μαραθωνίου ως ένα ακόμα εθνικό «προϊόν» με «ονομασία προέλευσης»“.

Επιπλέον, στη Συνέντευξη Τύπου, ανακοινώθηκε από Στελέχη του ΣΕΓΑΣ η εντυπωσιακή η αύξηση των συμμετοχών στον Ημιμαραθώνιο στις 04 Μαΐου, οι οποίοι σε σχέση με την περσινή διοργάνωση έχουν σημειώσει αύξηση κατά 30% πλησιάζοντας μέχρι τους 12.000 δρομείς μέχρι στιγμής.