Γράφει ο Γιώργος Σκευοφύλαξ

Στην γνωστή, ανανεωμένη πίστα του Λιγνιτικού Κέντρου Μεγαλόπολης περισσότεροι από 100 αθλητές από όλη την Ελλάδα βρήκαν την ευκαιρία για να δώσουν αγωνιώδεις μονομαχίες, να ξεδιπλώσουν τις οδηγικές τους ικανότητες και να δώσουν ένα συγκλονιστικό θέαμα για τον 3ο αγώνα του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος. 

Πρώτος και καλύτερος σε όλα αυτά ο φοβερός Γιώργος Αρβανίτης (ΛΑΜΣερρών, Yamaha) που… τα πήρε όλα και ήταν νικητής στην κατηγορία ΜΧ2.  Ταυτόχρονα ανέβηκε από την τρίτη στην πρώτη θέση της βαθμολογίας αφήνοντας δεύτερο τον μέχρι τώρα πρωτοπόρο Θεσσαλονικιό  Γιάννη Τουρατζίδη (ΜΟΒΕ, Yamaha) που έχει τερματίσει στην πρώτη τριάδα σε κάθε αγώνα και τρίτο τον Μανώλη Κρητικό (ΑΡΗΣ Πεντέλης, Yamaha) που είχε ανώδυνες πτώσεις στην μάχη του για την νίκη. Πολύ καλή εμφάνιση για τον Παναγιώτη Παπίλα (ΑΜΟΕορδ. Honda) ο οποίος εναλλάχθηκε στην 2η και 3η θέση με τον Τουρατζίδη  ενώ ο Αλεξανδρος Γεωργαντάς (ΜΑΟΚατερίνης, Husqvarna) κέρδισε και τις δύο μονομαχίες του με τον Γιάννη Μόσιο (ΜΟΤΟΛΕΒόλου, ΚΤΜ). 

Μια αναπάντεχη πτώση του Παναγιώτη Κουζή (ΦΙΑΜ, Honda) στο α’ σκέλος άνοιξε διάπλατη την πόρτα στον Δημήτρη Κοντολέτα (ΑΟΛΜΟ, Yamaha) για την πρώτη του νίκη για το 2014. 

Ιδιαίτερα «ψυχωμένη» η εμφάνιση του Κουζή που μετά την πτώση του συνέχισε με αισθητά  «τραυματισμένη» μοτοσυκλέτα και κατάφερε να ξανανέβει στην τρίτη θέση ενώ στο β’ σκέλος κατέκτησε την 5η του πειστική νίκη φέτος. Ευχάριστη έκπληξη η απόδοση του νεαρού Κύπριου αθλητή Αντώνη Κυπριανού. 

Επιστροφή στην δράση και στην νίκη (β’ σκέλος, ΟΡΕΝ) για τον Σταμάτη Λυρίου (Ικαρος Ρόδου, Yamaha) ο οποίος όμως δεν απόφυγε το λάθος στο α’σκέλος και είχε μια πτώση που τον καθυστέρησε αρκετά. 

Πολύ ωραίες οι δυνατές μάχες για την τρίτη θέση των Βασίλη Τσεκούρα (ΠΑΛΕΜΟΤ, Kawasaki), Νίκου Σωτηρόπουλου (ΑΟΛΜΟ, Honda), Αλέκου Καρανάση (ΑΟΛΜΟ, Honda) μάχες που κέρδισε ο Τσεκούρας. 

Αυτή την φορά δεν δέχτηκε αμφισβητήσεις ο “Quad master” Γιώργος Καπέλης (ΜΟΒΕ, Yamaha) και παρά τις ορέξεις του αντιπάλου του, του ταχύτατου Σπύρου Μπιρλή (ΜΟΒΕ, ΚΤΜ), έφυγε από την Μεγαλόπολη με 2 νίκες και την βαθμολογική πρωτιά. Ιδιαίτερα κεφάτος  ο Απόστολος Τριανταφύλλου (ΜΟΒΕ, Yamaha) κυνήγησε τους 2 πρώτους χωρίς να απειληθεί από τον Κώστα Ντούζο (ΜΟΒΕ, ΚΤΜ). 

Ιδιαίτερο χρώμα στην ατμόσφαιρα έδωσε η συχνή αναφορά και το σχετικό λογότυπο για τα 20 χρόνια της πίστας Motocross του Λιγνιτικού Κέντρου της ΔΕΗ στην Μεγαλόπολη ενώ άξια αναφοράς είναι η υποστήριξη στην οργάνωση (ΑΡΗΣ ΑΣ) από τη νεοσύστατη τοπική ΑΛΜΑ που έδωσε σαφή δείγματα  ότι τα 20 αυτά χρόνια θα έχουν και συνέχεια.
Επόμενος αγώνας την 1η Ιουνίου στην Κοζάνη.