Στα αυτοκίνητα του μέλλοντος ο σχεδιασμός θα γίνεται με γνώμονα τη μείωση των ρύπων και όχι την αισθητική.

Με αυτή τη χαρακτηριστική δήλωση ο Walter de Silva, ο κορυφαίος σχεδιαστής αυτοκινήτων, τόνισε τη σημασία των νέων μέτρων για τη μείωση των ρύπων. Όσο οι κανόνες για τις εκπομπές CO2 θα γίνονται πιο αυστηροί, τόσο θα πιέζονται οι σχεδιαστές να θυσιάσουν στο βωμό της αεροδυναμικής την αισθητική.

Ο Walter de Silva ο επικεφαλής σχεδιασμού του ομίλου VW προτείνει στις αυτοκινητοβιομηχανίες να μειώσουν το βάρος των αυτοκινήτων, έτσι να επιτευχθούν οι νέοι στόχοι για τις εκπομπές ρύπων. Όπως δηλώνει η αεροδυναμική δεν είναι τέχνη, αλλά επιστήμη. Βάζεις το αυτοκίνητο στη σήραγγα και εκεί υπολογίζεται η αεροδυναμική σε απόλυτους αριθμούς, χωρίς να λαμβάνεται ως κριτήριο η αισθητική, η εικόνα της εταιρείας και το συναίσθημα του ιδιοκτήτη.

Ως χαρακτηριστικό παράδειγμα έδωσε δυο αυτοκίνητα που σχεδιάστηκαν με γνώμονα τη χαμηλή αεροδυναμική αντίσταση. Πρόκειται για το Toyota Prius 3ης γενιάς και το Honda Insight, δυο αυτοκίνητα με ίδια φιλοσοφία και όπως φαίνεται και ίδια σχεδίαση. Ο μόνος τρόπος για να τα ξεχωρίσεις, όπως λέει και ο Walter de Silva είναι από τα σήματα.