Η Formula 1 έχει τον Σουμάχερ, το WRC έχει τον Σεμπάστιαν Λέμπ και το MotoGP έχει τον Ago. Ο Τζιάκομο Αγκοστίνι, ο θρύλος και ρέκορντμαν των αγώνων μοτοσυκλέτας ταχύτητας, παραμένει ακμαίος και δεν διστάζει να φορέσει την δερμάτινη φόρμα του για μερικούς γύρους επίδειξης σε πρώτη ευκαιρία.

Kαι αυτό έκανε με την ευκαιρία της παρουσίασης της νέας MV Agusta F3 800 Ago και να δημιουργήσει ρίγη συγκίνησης. Ο Aγκοστίνι παραμένει ο ρέκορντμαν σε νίκες με 122 και σε πρωταθλήματα με 15. Αν ο Rossi με 106 νίκες, αποκτήσει ανταγωνιστική μοτοσυκλέτα στο μέλλον, ίσως απειλήσει το ρεκόρ νικών του. Το ρεκόρ ωστόσο πρωταθλημάτων για την ώρα (υπάρχει και ο Μάρκεζ...) είναι ασφαλές.

Τα στατιστικά του στοιχεία είναι πραγματικά αξεπέραστα: 122 νίκες σε Grand Prix, 15 παγκόσμια πρωταθλήματα, οκτώ στα 500 κ.εκ., και ακόμα αρκέτες νίκες στη Daytona. H πρώτη νίκη, στα 350cc, έγινε το 1965 στο Νίρμπουργκρινγκ. Μια από τις πιο χαρακτηριστικές νίκες του έγινε τον Μάρτιο του 1974, που έτρεξε για πρώτη φορά στη Daytona.

Τρέχοντας για πρώτη φορά με την Υamaha και δίχως να γνωρίζει την πίστα, νίκησε τον "Βασιλιά" Κένι Ρόμπερτς και τον Μπάρι Σιν στην πρώτη του κιόλας προσπάθεια. Το 1976 ολόκληρωσε μια μεγάλη καριέρα, με τελευταίο τίτλο, αυτόν του 1975. Αγωνίστηκε και στην Formula 1, σαν τους άλλους οδηγούς της εποχής, τον Τζον Σέρτις και τον Μάικ Χέιλγουντ, αλλά αρκέστηκε σε συμμετοχές στο Βρετανικό πρωτάθλημα Formula 1 που δεν μετρούσαν στο παγκόσμιο.

Στα 71 του παραμένει θρύλος και απολαμβάνει τον σεβασμό όλων των πιλότων της εποχής μας.