Κατετάγη δέκατος, όμως η αλλαγή κιβωτίου έφερε ποινή πέντε θέσεων και εκκίνησε 15ος στον αγώνα της Βαρκελώνης. Παρά ταύτα, ο Σεμπάστιαν Φέτελ έκανε τον καλύτερο αγώνα του φέτος και τερμάτισε τέταρτος.

Με τα πρώτα πιτ στοπ βρέθηκε πίσω από τις δύο Ferrari, στο τελευταίο πιτ στοπ του Φερνάντο Αλόνσο πέρασε τον Ισπανό, ενώ στη συνέχεια βρέθηκε μπροστά από Κίμι Ραϊκόνεν και Βαλτέρι Μπότας. Ο Γερμανός πιστεύει ότι η τέταρτη θέση ήταν ό,τι καλύτερο μπορούσε να κάνει στην Καταλούνια, όπως δήλωσε μετά το πέσιμο της καρό σημαίας.

«Είμαι ικανοποιημένος. Ήταν το καλύτερο που μπορούσα να κάνω από τη στιγμή που ξεκίνησα τόσο πίσω. Στους προηγούμενους αγώνες είχα αναγκαστεί να αφήσω άλλα μονοθέσια να με περάσουν. Αυτή τη φορά είχα εγώ αυτή τη δυνατότητα. Άρχισα άσχημα, έχασα μια θέση, αλλά κατάφερα να την ανακτήσω γρήγορα.

Στην αρχή δεν είχα αντιληφθεί πόσο θα μπορούσα να αναρριχηθώ στην κατάταξη, αλλά όταν έβαλα τη σκληρή γόμα διαπίστωσα πως μπορούσαμε να κερδίσουμε πολλές θέσεις. Πιστεύω πως η τέταρτη θέση ήταν το καλύτερο δυνατό», ήταν τα λόγια του.