Η Σούζι πέρασε τη Suzie! Η Σούζι Βολφ έκανε την έκπληξη και στην πρώτη συμμετοχή της με τη Williams FW36 κατάφερε να είναι σχεδόν επτά δέκατα του δευτερολέπτου ταχύτερη από τον παγκόσμιο πρωταθλητή Σεμπάστιαν Φέτελ στο μονοθέσιο της Red Bull, που το έχει βαφτίσει ο Γερμανός χαϊδευτικά…Suzie. 

Το χρονόμετρο σταμάτησε στο 1:27,280 λεπτά για την σύζυγο του διευθυντή της αγωνιστικής ομάδας της Mercedes, Τότο Βολφ, η οποία πέτυχε έτσι τον πέμπτο καλύτερο χρόνο της ημέρας στις δοκιμές εξέλιξης στη Βαρκελώνη. Ο Φέτελ είχε και πάλι τεχνικά προβλήματα με το μονοθέσιό του, τα οποία τον έφεραν στην έβδομη θέση με χρόνο 1:27,973 λεπτά. 

Η Βολφ έγραψε αμέσως μετά τις δοκιμές στο Τουίτερ «έμαθα σήμερα πολλά». Πάντως η δοκιμαστής της Williams φάνηκε τυχερή το πρωί, όταν έκανε ένα τετ α κε, χωρίς να πάθει ούτε αυτή ούτε και το μονοθέσιο τίποτα. 

Η Red Bull απέφυγε οποιαδήποτε αναφορά στα προβλήματα του μονοθέσιου του Φέτελ. Η ημέρα είχε ξεκινήσει έτσι και αλλιώς άσχημα για τον γερμανό παγκόσμιο πρωταθλητή με τη συνέντευξη του άλλου πιλότου της Red Bull, Ντανιέλ Ρικιάρντο, στο γερμανικό περιοδικό Sport Bild. 

O 24χρονος Αυστραλός έκανε «χιούμορ» με τον Φέτελ, λέγοντας «Είναι ένα καλό συναίσθημα, να φροντίζεις, ώστε να αναγκάζεται να κάνει ο Σεμπάστιαν κάτι για τα χρήματα που παίρνει». Ο Ρικιάρντο πλασαρίστηκε δύο φορές στα πρώτα πέντε Γκραν Πρι της χρονιάς μπροστά από τον Γερμανό και βρίσκεται πίσω του στην πέμπτη θέση της βαθμολογίας των οδηγών μόνον εξαιτίας της ακύρωσής του στο Γκραν Πρι της Μελβούρνης. «Είμαι πεινασμένος όσο ποτέ για επιτυχίες και γνωρίζετε, ότι μπορώ να φάω πολύ», συμπλήρωσε ο –μέχρι τώρα- ρούκι της εφετινής σεζόν.