Με τη μετακίνησή του από το «σπίτι» του τη McLaren, στη Mercedes, ο Lewis Hamilton πήρε ένα μεγάλο ρίσκο, σύμφωνα με τον άλλοτε πρωταθλητή της F1, Damon Hill.

Ο Hill απέδωσε την εκπληκτική πορεία του Hamilton στην ωριμότητά του, ενώ τόνισε πως ο Βρετανός πιλότος βρήκε μίας μορφής ισορροπία:

«Είναι σίγουρα ώριμος. Όχι μόνο ωρίμασε, αλλά βρήκε μέσα του μίας μορφής ισορροπία. Δεν είναι εύκολο όταν είσαι νέος να μπαίνεις στην Formula1. 

Είναι ένα εξτρίμ περιβάλλον σε όλους τους τομείς, όπως τα ταξίδια, οι άνθρωποι που γνωρίζεις, οι πιέσεις, ο Τύπος, όλα αυτά. Παίρνει λίγο στον πιλότο να συνηθήσει με αυτές τις ευθύνες. Εφόσον οικειοποιηθεί του περιβάλλοντος, γίνεται όλο και καλύτερος, στο να διαχειριστεί την κατάσταση. 

Ο Hamilton έχει τεράστιο ταλέντο και είναι χαρούμενος. Μοιάζει να είναι άνετος τώρα. Πήρε ένα μεγάλο ρίσκο φεύγοντας από τη McLaren που ήταν το «σπίτι» του, για να πάει στη Mercedes. 

Αλλά κοίταξε, πήρε την απόφαση μόνος του, κρίνοντας την κατάσταση μόνος του, και τώρα έχει αρπάξει την ευκαιρία για τα καλά. 

Μπορεί να μην είναι καλό για τις άλλες ομάδες του πρωταθλήματος γιατί η Mercedes μοιάζει να «σκουπίζει», όμως και πάλι έχει να παλέψει τον ομόσταυλό του, Nico Rosberg για το πρωτάθλημα. Παρόλα αυτά φαίνεται πολύ δυνατός» κατέληξε ο Damon Hill.