Αφού συνεχάρησαν τον Sebastian Vettel για την κατάκτηση του φετινού πρωταθλήματος της Formula 1 στο Abu Dhabi, οι πρώην πρωταθλητές Fernando Alonso και Lewis Hamilton, όπως και ο Mark Webber , δήλωσαν ότι θα επιστρέψουν με αξιώσεις στη μάχη του τίτλου του 2011."Συγχαρητήρια στη Red Bull και στον Sebastian, αλλά του χρόνου θα προσπαθήσουμε ξανά", είπε ο F. Alonso. "Αναμφίβολα θα είμαστε πολύ πιο δυνατοί. Φέτος έκανα δοκιμές για επτά ημέρες πριν τον πρώτο αγώνα του Μπαχρέιν και έφτασα χωρίς να γνωρίζω απόλυτα τι κάνουν όλα τα κουμπιά στο τιμόνι ή τα ονόματα των μηχανικών.

Αρχισα να αισθάνομαι άνετα από τον πέμπτο ή έκτο αγώνα. Τώρα αισθάνομαι ακόμα πιο άνετα και ξεκινούμε τη δουλειά για τη νέα χρονιά με περισσότερη σιγουριά. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι θα είμαστε ψηλά του χρόνου", κατέληξε ο Ισπανός της Ferrari.

Ο Lewis Hamiltonα, από την πλευρά του, τόνισε: "Αυτή ήταν η πιο εντυπωσιακή χρονιά για εμάς, αλλά θέλω να συγχαρώ ιδιαιτέρως τη Red Bull και τον Seb. Έκανε φανταστική δουλειά φέτος.

Αυτή τη χρονιά εγώ και ο Jenson πιέσαμε πολύ. Του χρόνου θα είναι ακόμα καλύτερα. Ανυπομονώ για τη νέα χρονιά. Ελπίζω ότι το μονοθέσιό μας θα είναι ακόμα καλύτερο και ότι θα μπορούμε να μαχόμαστε με τους άλλους οδηγούς από τον πρώτο κιόλας αγώνα".

Ο Mark Webber, που ακούσια με τη στρατηγική του βοήθησε τον S. Vettel για την κατάκτηση του τίτλου, είχε πει πολύ πριν τον αγώνα ότι η φετινή δεν θα ήταν η μόνη του ευκαιρία για να γίνει πρωταθλητής – καθώς έχει συμβόλαιο και για το 2011 με τη Red Bull.

"Θέλω να συγχαρώ τον Seb για το πρωτάθλημα", είπε ο Αυστραλός. "Είχαμε πολλά θετικά φέτος. Αυτό το τριήμερο δεν πήγε καλά και είναι κρίμα. Θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε τα θετικά και αρνητικά τις επόμενες εβδομάδες, αλλά έτσι είναι τα σπορ ενίοτε.

Υπάρχουν φυσικά ορισμένα συναισθήματα όταν φτάνεις τόσο κοντά στην κορυφή και το χάνεις. Προσπάθησα όσο πιο σκληρά μπορούσα και οι συνεργάτες μου έκαναν το ίδιο, αλλά στο τέλος δεν ήταν αρκετό, έτσι είναι. Με δύο πρωταθλήματα, αυτή δεν είναι τόσο κακή χρονιά για την ομάδα μας".