Το 2014 δεν ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο για τον Felipe Massa αφού μέχρι τώρα αντιμετώπισε πολλές ατυχίες. Το ίδιο και στις κατατακτήριες δοκιμές του Grand Prix του Μονακό, αν και η τύχη του χαμογέλασε την ημέρα του αγώνα καθώς κέρδισε εννέα θέσεις και 6 βαθμούς!

Ο Βραζιλιάνος που αποκλείστηκε νωρίς το Σάββατο μετά τη σύγκρουση της οποίας υπαίτιος ήταν ο Marcus Ericsson, αποφάσισε να ρισκάρει στον αγώνα και αυτό το ρίσκο απέδωσε καρπούς.

«Είμαι χαρούμενος με την έβδομη θέση, έχοντας εκκινήσει δέκατος-έκτος. Πήρα μεγάλο ρίσκο όταν άλλαξα στρατηγική με την είσοδο του αυτοκινήτου ασφαλείας στην πίστα και έπρεπε να κάνω τα ελαστικά μου να αντέξουν, πράγμα που κατάφερα. Εκμεταλλεύτηκα κάθε ευκαιρία, με τα λάθη ή τις εγκαταλείψεις άλλων οδηγών. Πολλά θα μπορούσαν να έχουν συμβεί, είμαι λοιπόν ικανοποιημένος που όλα εξελίχθηκαν καλά. Ένα δύσκολο Σαββατοκύριακο είχε αίσιο τέλος», είπε ο 32χρονος.

Με την έβδομη θέση, ο Massa ισοφάρισε τον καλύτερο φετινό του τερματισμό που είχε σημειώσει και στα Grand Prix Μαλαισίας και Μπαχρέιν. Είναι ενδέκατος στη βαθμολογία, με 18 πόντους στο ενεργητικό του.