Μπορεί ο Marc Marquez να πηγαίνει «τρένο» με τη Repsol Honda και από νίκη σε νίκη, ωστόσο στο Mugello δεν υπάρχει φαβορί.

Ο αγώνας στην ιταλική πίστα στην πέμπτη «στροφή» του παγκοσμίου πρωταθλήματος είναι ίσως ο μοναδικός που δεν μπορεί να προβλέψει κανείς, καθώς άλλος έχει τη φόρμα(Marquez), άλλος την παράδοση(Lorenzo) και άλλος την εμπειρία(Rossi).

Ωστόσο δείτε μερικούς από τους αριθμούς που έχουν να κάνουν με την ιταλική πίστα, ή με τους αναβάτες:

Τρεις νίκες σε τρία χρόνια έχει στην πίστα του Mugello ο Jorge Lorenzo!

Στο προηγούμενο Grand Prix, αυτό του Le Mans, ο Valentino Rossi τερμάτισε δεύτερος ανεβαίνοντας στο πόντιουμ των νικητών για 150η φορά! Ο δεύτερος πιο επιτυχημένος αναβάτης στην κατηγορία αυτή, είναι ο Mick Doohan, ο οποίος το έχει καταφέρει 95 φορές.

Ο Valentino Rossi έχει τερματίσει στην πρώτη οκτάδα, στα τελευταία 18 Grand Prix του MotoGP από τον περσινό αγώνα στο Mugello, όταν και είχε τρακάρει στον πρώτο γύρο, με τον Alvaro Bautista.

Στο γαλλικό Grand Prix, o Jorge Lorenzo τερμάτισε στην έκτη θέση, μόλις 7.088 δευτερόλεπτα πίσω από τον νικητή Marc Marquez. Αυτή είναι και η μικρότερη διαφορά από τους πρώτους έξι αναβάτες που τερμάτισαν στην πρώτη θέση, από το γερμανικό Grand Prix του 2002, όταν ο νικητής Valentino Rossi τερμάτισε μόλις 2.780 δευτερόλεπτα μπροστά από τον έκτο Norick Abe.

Έξι χρόνια θα συμπληρωθούν τη μέρα του αγώνα στο Mugello, από το 2008 όταν στο ιταλικό Grand Prix ήταν οι τελευταία φορά που οι Ιταλοί αναβάτες κέρδισαν όλες τις πρωτιές σε Grand Prix (125cc-Simone Corsi, 250cc-Marco Simoncelli, Valentino Rossi).

Πέντε χρόνια συμπληρώνονται στις κατατακτήριες του ιταλικού Grand Prix, από τότε που ο Casey Stoner κέρδισε τον αγώνα στην Ιταλία το 2009, για να δώσει στην Ducati την πρώτη της νίκη στο MotoGP, στην πίστα του Mugello.

TAGS