Η αμερικανική ομάδα Gene Haas ανέβαλε για το 2016 τη συμμετοχή της στο πρωτάθλημα της F1, καθώς στήνεται από την αρχή και δεν αρκεί ο χρόνος για ντεμπούτο το 2015.

Στις 12 Απριλίου 2014 έλαβε η ομάδα Gene Haas από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Αυτοκινήτου FIA την άδεια συμμετοχής στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Formula 1. Το αμερικανικό τιμ είχε δηλώσει τότε, ότι θα έπαιρνε μέρος από τον Μάρτιο του 2014 στα Γκραν Πρι. Τώρα ανακοίνωσε επίσημα, ότι θα θέσει σε ισχύ τον Σχέδιο Β, που προβλέπει ντεμπούτο για το 2016.

Αιτία της αναβολής είναι τα ασφυκτικά χρονικά περιθώρια σε σχέση με τον απίστευτο όγκο δουλειάς, που έχει μπροστά της η Gene Haas, καθώς δεν παραλαμβάνει κάποιο άλλο τιμ αλλά ξεκινά από το μηδέν τον σχεδιασμό της.

Σε λιγότερους από 11 μήνες θα έπρεπε να προσλάβει ο διευθυντής της ομάδας, Γκίντερ Στάινερ, 200 εξειδικευμένα άτομα, θα έπρεπε να σχεδιαστεί και να κατασκευαστεί το μονοθέσιο, ενώ η μονάδα παραγωγής του στο Mooresville της Νότιας Καρολίνας, θα είναι έτοιμη τον Σεπτέμβριο.

Επίσης η αεροδυναμική σήραγγα σε κλίμακα 60% θα απαιτήσει 14 μήνες για την ολοκλήρωσή της, οπότε θα χρησιμοποιήσει η Haas άλλη. Η κατασκευή των σασσί δόθηκε στη Dallara και αναζητείται μία εταιρεία στην Αγγλία για την προετοιμασία των μονοθεσίων για τους αγώνες.

Στο τελικό στάδιο βρίσκονται εξάλλου και οι συζητήσεις για τον προμηθευτή κινητήρων, που πιθανολογείται ότι θα είναι η Ferrari. Η απόφαση θα εξαρτηθεί ωστόσο από το συμβούλιο της FIA στις 25 Ιουνίου, όπου θα καθοριστούν πόσα και ποια μέρη του μονοθεσίου θα επιτρέπεται να αγοράζει κάθε ομάδα από εξωτερικούς προμηθευτές.