«Παραμένουμε φίλοι#κανένα πρόβλημα» έγραψε στο Twitter ο Λιούις Χάμιλτον για τη σχέση του με τον Νίκο Ρόσμπεργκ και ανέβασε μία φωτογραφία τους από τα…παλιά.

«Δεν είμαστε φίλοι. Είμαστε συνάδελφοι». Με αυτό το μήνυμα στο Twitter είχε εκφράσει ο Λιούις Χάμιλτον τη δυσφορία του απέναντι στον Νίκο Ρόσμπεργκ. Ο Βρετανός θεώρησε ότι ξεγελάστηκε από τον Ρόσμπεργκ και από την ομάδα της Mercedes, με αποτέλεσμα να βρεθεί δεύτερος πίσω από τον ξανθό Γερμανό.

Προφανώς οι δύο πιλότοι συναντήθηκαν και ξεκαθάρισαν την υπόθεση, οπότε άλλαξε και η στάση του Χάμιλτον, που έγραψε «Είμαστε εδώ και καιρό φίλοι & σαν φίλοι είχαμε τα πάνω & τα κάτω μας». Για να υπογραμμίσει μάλιστα τα λόγια του, ανέβασε ο 29χρονος πιλότος της Mercedes μία παλιά φωτογραφία με τους δύο οδηγούς σε νεαρή ηλικία, όταν οδηγούσαν καρτ.

Ο Ρόσμπεργκ είχε αντιδράσει με ψυχραιμία στις προσβολές του Χάμιλτον, καθώς γνώριζε πώς πρέπει να χειριστεί το θέμα από ανάλογες περιπτώσεις στο παρελθόν. «Θα αφήσουμε τα πράγματα να ησυχάσουν λίγο, μετά θα καθίσουμε όπως πάντα μαζί και θα μιλήσουμε για το πρόβλημα», ήταν η απάντηση του έτερου οδηγού της Mercedes.

Διαφορετική άποψη είχε εκφράσει ωστόσο νωρίτερα ο διευθυντής της αγωνιστικής ομάδας της Mercedes, Τότο Βολφ: «Οι οδηγοί δεν μπορούν να γίνουν ποτέ φίλοι, γιατί προσπαθούν να νικήσουν ο ένας τον άλλον στην πίστα», ενώ προειδοποίησε ότι δεν ανεχθεί η ομάδα συγκρούσεις μεταξύ των δύο πιλότων της. Ο Βολφ αναφερόταν προφανώς στην απειλή του Χάμιλτον, ότι θα πάρει ως παράδειγμα τον Άιρτον Σένα. Ο Βραζιλιάνος είχε συγκρουστεί αρκετές φορές με το μονοθέσιο του Αλέν Προστ στο πλαίσιο των αδυσώπητων μονομαχιών τους, ακόμη και όταν «συγκατοικούσαν» στην ίδια ομάδα.

Πάντως ο Βολφ έδειξε σίγουρος, ότι δεν θα συμβεί κάποιο ανάλογο περιστατικό: «Εχουν ειπωθεί πολλά για τη σχέση τους, όμως εκεί βρίσκεται το κλειδί για μία επιτυχημένη σεζόν. Πρόκειται για δουλειά και όχι για διακοπές». Την επόμενη εβδομάδα θα αποδείξουν ο Χάμιλτον και ο Ρόσμπεργκ την αξία των μηνυμάτων τους στο Twitter, καθώς θα συνεχιστεί το πρωτάθλημα της Formula 1 με το Γκραν Πρι Καναδά.