Στην έκθεση της Λειψίας η VW έχει κατέβει φορώντας τα καλά της. Οι παρουσιάσεις διαδέχονται η μια την άλλη και σίγουρα μια από αυτές που συγκέντρωσε μεγάλο ενδιαφέρον είναι του νέου Beetle Cabriolet Karman Edition.

Σχεδιάστηκε από τη VW για να τιμήσουν τη μεγάλη προσφορά του οίκου Karman που ξεπερνά τα 31 χρόνια από το 1949 μέχρι το 1980 στην κατασκευή της ανοιχτής εκδοχής του γνωστού μας σκαραβαίου.

Η ειδική αυτή έκδοση θα είναι διαθέσιμη σε επτά χρωματισμούς και συνδυάζεται με μια μοναδικής απόχρωσης καφέ υφασμάτινη οροφή. Το αυτοκίνητο είναι εξοπλισμένο και με νέες ζάντες ελαφρού κράματος 18 ιντσών, με την εικόνα να συμπληρώνουν τα ειδικά σήματα.

Στο εσωτερικό οι αλλαγές εστιάζονται στις δίχρωμες δερμάτινες επενδύσεις που έχουν χρησιμοποιηθεί στα καθίσματα, το τιμόνι, τον επιλογέα ταχυτήτων και το χειρόφρενο. Επίσης τα εργοστασιακά πεντάλ έχουν αντικατασταθεί από αλουμινίου, υλικό που χρησιμοποιείται και στο ταμπλό.

Το VW Beetle Cabriolet Karman Edition θα είναι διαθέσιμο στην αγορά από τον ερχόμενο μήνα με την γκάμα των κινητήρων του να περιλαμβάνει όλους τους γνωστούς της VW, βενζίνης και πετρελαίου.