Όλα δείχνουν πως μετά από την ομάδα του Gene Haas, άλλη μία ομάδα θα πάρει έγκριση συμμετοχής στον μαγικό κόσμο της Formula 1, από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Μηχανοκίνητου Αθλητισμού. Ο λόγος για την Forza Rossa ή FRR F1 Team Project.

Ίσως θυμάστε πως όταν πριν από έξι εβδομάδες η FIA έδινε το πράσινο φως στην αμερικανική ομάδα, ανακοίνωσε πως εξετάζει την αίτηση της Forza Rossa που τελικά, κρίθηκε πως μπορεί να «κολυμπήσει στα βαθιά».

Ενώ αναμένεται επίσημη επιβεβαίωση από πλευράς FIA, να σας πούμε όσα γνωρίζουμε για τη νεοσύστατη αυτή ομάδα. Πίσω από το εγχείρημα βρίσκεται ο γνωστός στα paddock, Colis Kolles, που έχει διατελέσει επικεφαλής των Midland/Spyker/Force India και HRT. Όχι τυχαία καθότι είναι Ρουμανικής καταγωγής, όπως άλλωστε και η ομάδα.

Στο project εμπλέκεται και ο Ion Bazac, επίσημος αντιπρόσωπος της Ferrari στη βαλκανική χώρα. Μάλιστα η αντιπροσωπεία του λέγεται… «Forza Rossa». Πρόκειται για επιτυχημένο επιχειρηματία και γιατρό, που μάλιστα έχει διατελέσει και ως υπουργός υγείας της Ρουμανίας!

H έδρα της ομάδας αναμένεται να είναι επί γερμανικού εδάφους, κοντά στο Μόναχο, ενώ πέραν του λογικού συσχετισμού με τη Ferrari, «παίζει» και το ενδεχόμενο συνεργασίας με τη Renault  για την παροχή μονάδων ισχύος.

TAGS