Μaserati Ghibli, Porsche Macan και Range Rover Sport κατέλαβαν τις τρεις πρώτες θέσεις στα πανευρωπαϊκά καλλιστεία ομορφιάς Design Awards του ομίλου περιοδικών Auto Bild.

Καθρέφτη, καθρεφτάκι μου, ποιο είναι το πιο ωραίο αυτοκίνητο της Ευρώπης; Σε αυτό το ερώτημα κλήθηκαν να απαντήσουν οι αναγνώστες των περιοδικών Auto Bild στις διάφορες ευρωπαϊκές χώρες. Η επιλογή δεν ήταν καθόλου εύκολη, καθώς ο εφετινός κατάλογος περιελάμβανε 80 μοντέλα χωρισμένα σε κατηγορίες ανάλογα με τις διαστάσεις και το σχήμα του αμαξώματός τους.

Στη γενική βαθμολογία πρώτευσε η Maserati Ghibli και την ακολούθησε σε μικρή απόσταση η Porsche Macan, ενώ στην τρίτη θέση του βάθρου ανέβηκε το Range Rover Sport.

Στην κατηγορία των μικρών και μικρομεσαίων μοντέλων αναδείχθηκε νικητής το Audi A3 με το 14,7% των ψήφων. Δεύτερο το Peugeot 308 με 14,0% των ψήφων και τρίτο το Mazda 3, το οποίο ψηφίστηκε από το 12,5% των αναγνωστών.

Η Maserati Ghibli θριάμβευσε και στη μεγαλομεσαία κατηγορία με το εξαιρετικό ποσοστό 38,3%. Στη δεύτερη θέση της κατηγορίας η νέα Mercedes C-class με 26,1% και στην τρίτη η πολυτελής Mercedes S-class με ποσοστό ψήφων 19,9%.

Βρετανική υπόθεση η νίκη στην κατηγορία των Coupe/Cabriolet, όπου θριάμβευσε η Jaguar F-Type με 20,4%. Δεύτερη η Alfa Romeo 4C Spider με το 14,1% των ψήφων και τρίτο ένα υβριδικό Plug-in μοντέλο, η εντυπωσιακή BMW i8 με 10,1%.

Η Porsche Macan επικράτησε με το 18,1% των ψήφων στην κατηγορία των SUV, πολυχρηστικών και τετρακίνητων μοντέλων. Με μικρή διαφορά ακολούθησε το Range Rover Sport με 17,3% και τρίτο πλασαρίστηκε το Citroen C4 Cactus με 13,6%.

Στον διαγωνισμό ψηφίζουν οι αναγνώστες και τα ωραιότερα πρωτότυπα και πειραματικά μοντέλα. Εδώ πρώτευσε άλλη μία Maserati, η Alfieri, την οποία επέλεξε το 10,2% των ψηφοφόρων. Δεύτερη η Mercedes AMG Vision Gran Turismo με 8,7%, η οποία κατασκευάστηκε ειδικά για το ομώνυμο ηλεκτρονικό παιχνίδι. Τρίτο ψηφίστηκε το Audi Sport Quattro Concept με 7,6%.