Εμφάνιση, δύναμη και... χαμηλό βάρος. Το Elemental RP-1 φιλοδοξεί να γίνει το ελαφρύτερο sports car του κόσμου.

Σύμφωνα με το autotriti.gr, οι βρετανοί δημιουργοί του μας υπόσχονται βάρος 450 κιλών, το οποίο αν συνδυαστεί με την ισχύ των 280 ίππων, θα οδηγήσει σε εντυπωσιακό αποτέλεσμα.

Οι βρετανικές μικρές εταιρείες κατασκευής sports cars είναι ασυνήθιστα πολλές, με τις μεγαλύτερες να είναι οι Caterham, Ariel και Morgan, ενώ υπάρχουν και πλήθος μικρότερων που και αυτές κάνουν ό,τι μπορούν. Τελευταία προσθήκη αποτελεί η Elemental Cars και το πρώτο της πόνημα είναι το κατηγορίας φτερού RP-1.

Προκειμένου να ξεχωρίσει, η νεοσύστατη εταιρεία έπρεπε να κάνει κάτι εντυπωσιακό, που δεν είναι άλλο από το βάρος του οχήματός της. Το βάρος του RP-1 σχεδιάζεται να βρίσκεται στα 450 κιλά, χάρη στο ανθρακονημάτινο αμάξωμά του. Κάτω από το πάτωμά του υπάρχει αεροδυναμική «βοήθεια», ώστε να δημιουργηθεί η απαιτούμενη downforce. Στη μέση του οχήματος είναι τοποθετημένο το «πειραγμένο» 2λιτρο Ford EcoBoost μοτέρ. Η απόδοσή του έχει ανέβει στους 280 ίππους και συνεργάζεται με 6άρι σειριακό κιβώτιο.

Η Elemental υπόσχεται πως το RP-1 θα λάβει άδεια κυκλοφορίας στους βρετανικούς δρόμους. Στο αγωνιστικής φιλοσοφίας 2θέσιο εσωτερικό του, η θέση οδήγησης και τα πεντάλ θα ρυθμίζονται για να χωρούν ακόμα και ψηλοί οδηγοί. Το παρόν θα δίνουν ανέσεις όπως η θέρμανση, το traction control, αλλά και μία on-board camera.

Η Elemental Cars θα παρουσιάσει στο ευρύ κοινό το RP-1 στις 26 Ιουνίου, στο 2014 Goodwood Festival of Speed. Τότε θα ανακοινωθούν περισσότερα στοιχεία και θα δημοσιευτούν επιπλέον φωτογραφίες του μοντέλου που φιλοδοξεί να γίνει το ελαφρύτερο sports car του κόσμου.

Η παραγωγή αναμένεται να ξεκινήσει μέσα στο 2015, με την τιμή του να απευθύνεται σε... βαθιές τσέπες.