Από την αρχή της σεζόν, αρκετές ομάδες της Formula 1 δεν έχουν κρύψει την δυσαρέσκεια τους για τους νέους κανονισμούς της FIA.

Η κόντρα μαίνεται, με επικεφαλής την ομάδα της Ferrari, η οποία σκέφτεται ακόμα και το ενδεχόμενο αποχώρησης της από το πρωτάθλημα.

Οι φήμες το τελευταίο διάστημα έχουν φουντώσει και ο Luca di Montezemolo, όχι μόνο δεν τις διέψευσε σε δηλώσεις του στη Wall Street Journal, αλλά εξήγησε και τους λόγους που έχουν ωθήσει τόσο τον ίδιο όσο και τους υπόλοιπους στην «σκουντερία» σ’ αυτή την σκέψη, η οποία εφόσον πάρει… σάρκα και οστά, θα αποτελέσει τεράστιο πλήγμα για την Formula 1.

«Η Formula 1 δεν λειτουργεί πλέον καλά. Η FIA έχει ξεχάσει ότι ο κόσμος βλέπει τους αγώνες για να πάρει χαρά και κανείς δεν τους βλέπει για να δει αποτελεσματικά και οικονομικά μονοθέσια. Ελάτε τώρα…», είπε αρχικά ο πρόεδρος της «σκουντερία» και συμπλήρωσε: «Κανείς δεν θέλει να βλέπει έναν πιλότο να κάνει οικονομία στα καύσιμα ή να διαχειρίζεται τα ελαστικά του. Θέλουν να τους βλέπουν να πιέζουν τα μονοθέσιά τους στα όρια. Είναι άθλημα, αλλά ταυτόχρονα και show», ήταν χαρακτηριστικά τα λόγια του Luca di Montezemolo.