Τις φήμες περί αποχώρησής της από τη Formula1 διέψευσε με ανακοίνωσή της η Ferrari, που τόνισε πως θα συνεχίσει να ανεβάζει τον πήχη.

Οι δηλώσεις του Λούκα ντι Μοντετσεμόλο, που τα... έχωσε στους ιθύνοντες της Formula1 και έκανε λόγο περί ενδιαφέροντος για τον 24ωρο του αγώνα του Λε Μαν, ήρθαν να δημιουργήσουν το σενάριο αποχώρησης της Ferrari από την κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

«Η Formula1 δεν λειτουργεί πλέον καλά. Η FIA έχει ξεχάσει ότι ο κόσμος βλέπει τους αγώνες για να πάρει χαρά και κανείς δεν τους βλέπει για να δει αποτελεσματικά και οικονομικά μονοθέσια. Ελάτε τώρα!

Κανείς δεν θέλει να βλέπει έναν πιλότο να κάνει οικονομία στα καύσιμα ή να διαχειρίζεται τα ελαστικά του. Θέλουν να τους βλέπουν να πιέζουν τα μονοθέσιά τους στα όρια. Είναι άθλημα, αλλά ταυτόχρονα και σόου», ήταν τα λόγια του προέδρου της Scuderia στη Wall Street Journal.

Ωστόσο, η ομάδα του Μαρανέλο απάντησε άμεσα και εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία τόνισε πως θα συνεχίσει να ανεβάζει τον πήχη και ότι όλα όσα ακούγονται περί αποχώρησης είναι φήμες. «Κάποια μέσα ενημέρωσης είπαν ότι η Ferrari θα φύγει από τη Formula1 για να συγκεντρωθεί στον 24ωρο αγώνα του Λε Μαν και τους αγώνες Endurance.

Αυτό βασίζεται στις δηλώσεις του προέδρου, Λούκα ντι Μοντετσεμόλο, ότι η F1 χρειάζεται να εξελιχθεί και να ανανεωθεί, ενώ παραδέχτηκε ότι υπάρχει μοναδική έλξη στον 24ωρο αγώνα. Είναι λόγια που πηγαίνουν στα άκρα. Δεν υπάρχει τίποτα να σταματήσει τη Ferrari απ' το να ανεβάζει τον πήχη και να αγωνίζεται σε δύο κλάδους. Οπότε είναι απλά φήμες», αναφέρει η εν λόγω ανακοίνωση.

Τέλος, να αναφέρουμε ότι η Ferrari είναι η πιο ιστορική ομάδα της F1, καθώς δίνει ανελλιπώς το παρών από την πρώτη χρονιά που διεξήχθη το πρωτάθλημα, που ήταν το μακρινό 1950. Μάλιστα, έκτοτε το «αλογάκι» έχει πανηγυρίσει 15 τίτλους στους οδηγούς και 16 στους κατασκευαστές.