Η Audi έκανε το ένα-δύο στις 24 Ωρες του Λε Μαν, όπου εκμεταλλεύθηκε την ατυχία των Toyota και Porsche σε έναν από τους δραματικότερους αγώνες στην ιστορία του θεσμού.

Η Audi πανηγύρισε και εφέτος τη νίκη στις 24 Ωρες του Λε Μαν, η οποία πήρε διαστάσεις θριάμβου καθώς και ένα άλλο πρωτότυπο της εταιρείας με σήμα τα τέσσερα δαχτυλίδια κατέλαβε τη δεύτερη θέση. Ο Γερμανός Andre Lotterer, ο Ελβετός Marcel Faessler και ο Γάλλος Benoit Treluyer εξασφάλισαν με Audi R18 e-tron quattro την πέμπτη κατά σειρά νίκη της γερμανικής μάρκας στο Λε Μαν. Για το τριμελές πλήρωμα ήταν η τρίτη νίκη στον πιο φημισμένο μαραθώνιο αγώνα αυτοκινήτων.

Στη δεύτερη θέση με τρεις γύρους διαφορά κατατάχθηκαν ο πολυνίκης του Λε Μαν, Tom Kristensen (Δανία), ο Βραζιλιάνος Luca di Grassi και ο Ισπανός Marc Gene, επίσης με Audi R18 e-tron quattro. Ήταν η έβδομη φορά, που έκανε η Audi το ένα-δύο στις 24 Ωρες του Λε Μαν. Η Audi νίκησε τελικά δίκαια, βασιζόμενη στην αξιοπιστία και στη σταθερότητά της, αλλά και στην…ατυχία των αντιπάλων της.

Ο αγώνας είχε δραματική εξέλιξη. Το ένα πρωτότυπο ΤS040 της Toyota τέθηκε νωρίς εκτός μάχης, καθώς βγήκε από την πίστα κάτω από καταρρακτώδη βροχή και έχασε την επαφή με την κορυφή, αφού η επισκευή του διάρκεσε 47 λεπτά. Άλλη μία παράπλευρη απώλεια είχε η Audi μετά από σύγκρουση του Marco Bonanomi με μία GT-Ferrari. Το άλλο Toyota βρισκόταν επί 14 ώρες σταθερά μπροστά, μέχρι που εγκατέλειψε μετά από βραχυκύκλωμα και φωτιά στον εγκέφαλο του κινητήρα.

Οι δύο Porsche 919 έμειναν επίσης πίσω εξαιτίας τεχνικών προβλημάτων και όλα συνηγορούσαν υπέρ της Audi. Ωστόσο στις 7 το πρωί της Κυριακής αναγκάστηκε το πρώτο Audi σε αλλαγή του υπερσυμπιεστή του και τέσσερις ώρες αργότερα έπαθε το ίδιο και το δεύτερο Audi, που είχε περάσει μπροστά.

Ετσι βρέθηκε μετά από 20 ώρες στην κορυφή μία Porsche 919 Hybrid, την οποία προσπέρασε ωστόσο μετά από μία ώρα το πρωτότυπο της Audi, που νίκησε τελικά. Η πίκρα ολοκληρώθηκε για την Porsche με την εγκατάλειψη του ενός αυτοκινήτου της και τον συμβολικό τερματισμό του δεύτερου μετά από προβλήματα με το κιβώτιο ταχυτήτων. Τρίτο στην τελική κατάταξη τερμάτισε το Toyota, που είχε χάσει πολύ χρόνο κατά την επισκευή του στο πρώτο τρίωρο του αγώνα.