Ένα crossover μικρών διαστάσεων, αλλά με κορυφαίες επιδόσεις και ανάλογη απόδοση, ετοιμάζει η Audi.

Η Audi έβαλε στα πλάνα της τη δημιουργία ενός μικρού crossover με τα διακριτικά Q1, που θα βασίζεται στην πλατφόρμα του Polo και θα έχει μήκος περίπου τέσσερα μέτρα. Στην παραγωγή αναμένεται να περάσει μέσα στο 2016.

Η σχεδίαση του θα είναι ελκυστική, με μυώδεις αναλογίες, μεγάλους θόλους και τροχούς, αλλά και πέντε πόρτες που θα του χαρίζουν πόντους στον τομέα της πρακτικότητας.

Η γκάμα των κινητήρων του Q1 δεν έχει ακόμα ανακοινωθεί, αλλά αναμένεται να περιλαμβάνει όλους τους γνωστούς μικρούς, τούρμπο 1,2, 1,4 και 1,8 λίτρων βενζίνης, όπως εξάλλου και τους οικονομικότερους diesel 2,0 λίτρων.

Ωστόσο, έντονη είναι η φήμη, ότι το Q1 θα διαθέτει και μια γρήγορη έκδοση με τα διακριτικά RS Q1 και κινητήρα τον 2λιτρο 4κύλινδρο TFSI βενζίνης, ο οποίος για την περίσταση θα αποδίδει 300 ίππους και 380 Nm ροπής. Επιπλέον, πιθανό είναι να υπάρξει και μια έκδοση στα πρότυπα του Q3, με διακριτικά SQ1 TDI με 2λιτρο κινητήρα diesel που θα αποδίδει 231 ίππους και 500 Nm ροπής, θα προσφέρει εξαιρετικές επιδόσεις, αλλά και χαμηλή κατανάλωση.

TAGS