Μετά την επίσημη πρεμιέρα με τη μορφή πρωτοτύπου, το Infiniti Q50 Eau Rouge, το τετράθυρο μοντέλο με τον κινητήρα του Nissan GT-R, έκανε αρκετούς δοκιμαστικούς γύρους σε πίστες και στα χέρια του Sebastian Vettel.

Έφτασε η ώρα όμως και με αφορμή του φεστιβάλ ταχύτητας του Goodwood στις 27 με 29 Ιουνίου, το Q50 Eau Rouge να βάλει μπρος τον κινητήρα του μπροστά σε κοινό.

Την ανάβαση του περίφημου λόφου λοιπόν θα κάνει το γρήγορο σεντάν της Infiniti, στα χέρια του υπεύθυνου της ομάδας της Infiniti Red Bull Racing, Christian Horner και του δοκιμαστή και αναπληρωματικού οδηγού Sebastian Buemi.

Ωστόσο, παρά την επίσημη πρώτη του εμπρός στο κοινό, ακόμα η Infiniti δεν έχει ξεκαθαρίσει αν θα προχωρήσει στην παραγωγή του εντυπωσιακού σεντάν. Οι περισσότερες πιθανότητες είναι να το δούμε επίσημα στους δρόμους, με την τιμή να αναμένεται να ορίσει ως ένα σημείο και τον ανταγωνισμό του.

Ο V6 twin-turbo κινητήρας με τους 568 ίππους και τα 600 Nm ροπής το φέρνουν πιο κοντά στην BMW M5, ωστόσο, αν η Infiniti καταφέρει να κρατήσει την τιμή του κάτω από τα 100.000 ευρώ, τότε θα «συναντήσει» την M3, από την οποία όμως θα έχει σημαντικό πλεονέκτημα σε απόδοση.

Στο Infiniti Q50 Eau Rouge η δύναμη περνά στον δρόμο μέσω ενός κιβωτίου επτά σχέσεων και στους τέσσερις τροχούς σε ποσοστό 50 – 50 ανάμεσα στους δυο άξονες, με την επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα να είναι κοντά στα τέσσερα δευτερόλεπτα και την τελική να πλησιάζει τα 300 χλμ./ώρα.

TAGS