Τέσσερα περίπου χρόνια μετά την παρουσίασή του, το 508 ανανεώνεται και περνά στη δεύτερη φάση της ζωής του, με αποδοτικότερους κινητήρες και μικρές αισθητικές αλλαγές.

Το 508 είναι ο εκπρόσωπος της Peugeot στην μεγάλη κατηγορία, τόσο όσον αφορά το μέγεθος, όσο και την πολυτέλεια. Με τέσσερα χρόνια στην πλάτη του, οι Γάλλοι έκριναν ότι χρειάζεται μερική ανανέωση, την οποία εστίασαν σε δυο τομείς.

Εξωτερικά, το 508, το οποίο διατίθεται σε σεντάν, station wagon, αλλά και μια πιο ψηλή εκδοχή του, τύπου crossover, το RX estate, έχει αλλαγές στους προφυλακτήρες, στη μάσκα, η οποία θα αποτελέσει μάλιστα οδηγό και για τα μελλοντικά μοντέλα της Peugeot, στο καπό, στα φωτιστικά σώματα τεχνολογίας LED, τόσο εμπρός, όσο και στα πίσω.

Στο εσωτερικό, οι αλλαγές αφορούν κατά κύριο λόγο την αναβάθμιση της ποιότητας με καλύτερα υλικά, όπως ανακοινώνει και ο κατασκευαστής, την προσθήκη μιας μεγάλης οθόνης αφής επτά ιντσών και ένα επιπλέον κλειστό αποθηκευτικό χώρο.

Σε επίπεδο τεχνολογίας επίσης θα βρείτε αισθητήρες που ανιχνεύουν τα «τυφλά» σημεία, μια κάμερα οπισθοπορείας και φυσικά πολλές δυνατότητες συνδεσιμότητας.

Τρεις είναι οι νέοι κινητήρες που προστέθηκαν στη γκάμα του ανανεωμένου Peugeot 508. Ο πρώτος είναι ο 1.6 THP βενζίνης με τούρμπο που αποδίδει πλέον 165 ίππους αντί για τους 156 ίππους της προηγούμενης εκδοχής του, είναι Euro 6 και έχει εκπομπή CO2 131 γρ./χλμ. Συνδυάζεται με αυτόματο ή χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων, με έξι σχέσεις και για τα δυο.

Στους κινητήρες diesel ξεχωρίζει ο 2.0 BlueHDI ο οποίος με τη βοήθεια τούρμπο αποδίδει 150 ίππους και συνδυάζεται με ένα χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων έξι σχέσεων με την εκπομπή CO2 να είναι 105 γρ./χλμ. Στην άλλη εκδοχή αποδίδει 180 ίππους με την εκπομπή CO2 σε αυτή την περίπτωση να είναι 111 γρ./χλμ. ενώ συνδυάζεται με εξάρι επίσης κιβώτιο ταχυτήτων, αλλά αυτόματο.

Το ανανεωμένο Peugeot 508 θα κάνει την πρεμιέρα του τον Αύγουστο, στην έκθεση της Μόσχας, ενώ λίγο αργότερα, τον Οκτώβριο, θα το δούμε και στην έκθεση αυτοκινήτου του Παρισιού. Οι πωλήσεις στην Ευρώπη θα ξεκινήσουν από τον Σεπτέμβριο, ενώ στην Κίνα από τις αρχές του επόμενου χρόνου.

TAGS