Μπορεί τώρα να αγωνίζεται με τα χρώματα της Μερτσέντες, ωστόσο τα 13 χρόνια που πέρασε πίσω από το τιμόνι της Φεράρι θα είναι για πάντα στην καρδιά του.

Ο λόγος για τον Μίκαελ Σουμάχερ, ο οποίος σε δηλώσεις που έκανε μίλησε για όλες τις στιγμές, που δεν ήταν και λίγες, που πέρασε στην κορυφαία, κατά πολλούς, ομάδα της κορωνίδας του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Αρχικά, ο Γερμανός πολυνίκης ανέφερε πως: «Πάντα θα έχω ένα μέρος της Φεράρι μέσα μου. Ένα κομμάτι της καρδιάς μου θα είναι πάντα κόκκινο. Με τη "σκουντερία" πάντα θα έχω έναν ιδιαίτερο δεσμό. Είναι μία οικογένεια που ήμουν μέλος της για αρκετό καιρό, ενώ ακόμα αισθάνομαι ότι ανήκω σ΄αυτήν» και συνέχισε αναπολώντας όλες τις στιγμές που πέρασε στην ιταλική ομάδα: «Η περίοδος στη Φεράρι ήταν πανέμορφη. Έχω βρει φίλους και έχω αποκομίσει την εμπειρία που δεν θα ήθελα να είμαι χωρίς αυτήν. Έννοιες όπως: μύθος, λατρεία, ιστορία, ποτέ δεν πίστευα ότι θα συνδεθούν με εμένα πριν πάω στη Φεράρι».

Τέλος, ο επτά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής αναφέρθηκε και στους "σκληροπυρηνικούς" υποστηρικτές της Φεράρι, τονίζοντας: «Όλα αυτά ποτέ δεν πίστευα ότι θα έχουν σχέση με μένα. Έχω την εμπειρία των όσων λέω και θα καταλάβει κάποιος την αγάπη των τιφόζι μόνο αν το ζήσει. Δεν είμαι ρομαντικός, αλλά αυτό το πάθος το κατάλαβα πολύ καλά».