Το μεγάλο στοίχημα στη Yamaha ήταν το αν θα καταφέρει μέσα από τους αγώνες, να αναγεννήσει τον Valentino Rossi, και τα πρόσφατα αποτελέσματα του Ιταλού αναβάτη τα λένε όλα!

Ο Rossi που τερμάτισε δεύτερος στον εκπληκτικό αγώνα του Grand Prix Καταλωνίας, κατάφερε για πέμπτη φορά σε εφτά αγώνες φέτος, να ανέβει στο πόντιουμ των νικητών!

Μετά τις δύο «εφιαλτικές» σεζόν με την Ducati, ο «Vale» επέστρεψε στη Yamaha για να βρει τον καλό του εαυτό, και απ' ότι φαίνεται τα κατάφερε.

Αυτή τη στιγμή είναι δεύτερος στη γενική κατάταξη του πρωταθλήματος, πίσω από τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή και κατά 14(!) χρόνια μικρότερό του, Marc Marquez, ο οποίος «καλπάζει» προς τον επόμενό του τίτλο, με Repsol Honda.

Το αφεντικό της Yamaha, Kouichi Tsuji, μίλησε για τον Rossi στο MCN, λέγοντας πως αυτός και οι άνθρωποι της ιαπωνικής εταιρείας, είναι απόλυτα ικανοποιημένοι, με τις επιδόσεις του «Vale»:

«Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι με τις εμφανίσεις του Valentino αυτή τη σεζόν. Αλλάξαμε τη μοτοσυκλέτα, αλλά τα αποτελέσματα αυτής της χρονιάς ήρθαν κατά 99% από τον ίδιο.

Είναι 35 χρονών και μπορεί ακόμα να κάνει το come back και πρέπει να τον σεβαστούμε πάρα πολύ, επειδή έχει κίνητρο και αποφασιστικότητα, για να παλέψει μέχρι την κορυφή» ήταν τα λόγια του ανθρώπου της Yamaha.