Ανάπηρος για το υπόλοιπο της ζωής του θα παραμείνει ο Μίκαελ Σουμάχερ, σύμφωνα με κορυφαίο ελβετό νευρολόγο.

Ο δρ. Έριχ Ρίντερερ απέρριψε τις εικασίες πως ο πρώην πρωταθλητής της Formula 1 θα ανακάμψει πλήρως από τον τραυματισμό του στο κεφάλι, ύστερα από ατύχημα που είχε κάνοντας σκι στις γαλλικές Άλπεις.

Ο δρ. Ρίντερερ, που είναι εξοικειωμένος με ασθενείς που βρίσκονται σε κώμα, δήλωσε στα ελβετικά μέσα πως ο Σουμάχερ αποκλείεται να αναρρώσει πλήρως.

«Θα παραμείνει ανάπηρος για την υπόλοιπη ζωή του, εξαρτώμενος πάντα από τη βοήθεια άλλων» δήλωσε στο ελβετικό site, «20 Minuten» και πρόσθεσε πως θα έχει μια μακρά περίοδο αποκατάστασης μπροστά του, γιατί έχει υποστεί «μόνιμη» βλάβη.

«Αρχικά, είναι ένα εξαιρετικά θετικό μήνυμα, όταν κάποιος ξυπνάει μετά από έξι μήνες σε κώμα. Γι' αυτόν είναι θετικό, όπως και για την οικογένειά του που είναι εξαιρετικά σημαντικό» είπε.

Ο νευρολόγος ανέφερε ακόμη πως θα είναι «επιτυχία» αν ο Σουμάχερ καταφέρει να σταθεί όρθιος χωρίς βοήθεια μετά από τρεις μήνες και να μπορέσει να χρησιμοποιήσει ένα ηλεκτρικό αναπηρικό καροτσάκι μέσα σε έξι μήνες. Εικάζει δε, πως ο τραυματισμένος Σουμάχερ θα μπορούσε να μεταφερθεί εκ νέου σε κλινική για παραπληγικούς στην Nottwil κοντά στη Λουκέρνη.

Υπενθυμίζεται πως ο επτά φορές πρωταθλητής της Formula 1 μεταφέρθηκε τη Δευτέρα από το νοσοκομείο της Γκρενόμπλ σε ειδική κλινική αποκατάστασης στην ελβετική πόλη της Λωζάνης, ενώ βρισκόταν σχεδόν έξι μήνες σε τεχνικό κώμα.

Ανακοινώνοντας τη μεταφορά του, η εκπρόσωπός του, Σαμπίνε Κεμ, δήλωσε πως ο Σουμάχερ δεν είναι πλέον «σε κώμα». Πρόσθεσε πως ο πρώην πρωταθλητής θα ξεκινήσει μια μακρά διαδικασία αποκατάστασης στη Λωζάνη, σε απόσταση 24 χιλιομέτρων από το σπίτι του.