Υιοθετώντας τη σχεδιαστική λογική του πρωτότυπου VisionC concept και φέροντας στενούς δεσμούς «συγγένειας» με τη νέα γενιά του VW Passat, αναμένεται να κάνει ντεμπούτο η νέα ναυαρχίδα της Skoda, η Superb.

Το πρώτο σκίτσο που μας προϊδεάζει για τη νέα γενιά της Skoda Superb κάνει το γύρο του κόσμου, μια εικόνα που έρχεται να επιβεβαιώσει –για μία ακόμα φορά- τις «κατασκοπευτικές», ψηφιακά επεξεργασμένες φωτογραφίες που διαθέτουμε κατά αποκλειστικότητα. Η νέα τσέχικη ναυαρχίδα θα αντλήσει σχεδιαστική έμπνευση από το πρόσφατο πρωτότυπο VisionC concept, ένα πολύ σημαντικό μοντέλο για τη Skoda, καθώς από αυτό πρόκειται να οριοθετήσει τη νέα εταιρική σχεδιαστική λογική της εταιρείας. Από αυτό, άλλωστε, θα προκύψει η φιλοσοφία τόσο της νέας Octavia, όσο και του 4θυρου κουπέ μοντέλου που ετοιμάζει η τσέχικη φίρμα.

Με βάση όσα προκύπτουν από το σκίτσο, αλλά –κυρίως- από αυτά που συμπεραίνουμε από τις «κατασκοπευτικές» μας φωτογραφίες, η νέα γενιά της Superb θα αποτελεί ένα στιλάτο sedan. Θα διαθέτει ένα «μυώδες» εμπρόσθιο καπό και μία δυναμική μάσκα, ενώ όμορφα είναι και τα φωτιστικά της σώματα που διαθέτουν λαμπτήρες τεχνολογίας LED. Στην όψη, η επόμενη γενιά της Superb, μοιάζει σαν να συνεχίζει από εκεί που σταμάτησαν τα Rapid και Octavia, λαμβάνοντας στοιχεία από το VisionC concept. Από το τελευταίο, άλλωστε, προέρχεται η λογική της γραμμής της οροφής, η οποία κάνει τη Superb να μοιάζει με ένα 4θυρο κουπέ μοντέλο.

Ο πρόεδρος της Skoda, κος Winfried Vahland, είχε πει στο παρελθόν, πως η Superb του 2016 θα διατίθεται τόσο σε sedan όσο και σε estate αμάξωμα, αλλά το σύστημα του διπλού ανοίγματος του πορτμπαγκάζ της υπάρχουσας γενιάς θα απαλειφθεί, προφανώς για λόγους κόστους. Το νέο πόνημα των Τσέχων θα στηριχθεί και αυτό στη «μαγική» πλατφόρμα MQB του Ομίλου VW, ενώ θα φέρει έντονους «δεσμούς» με τη νέα γενιά του «αδελφού» VW Passat. Από αυτό θα προέρχονται τα μηχανικά μέρη και η γκάμα των κινητήρων, ενώ σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, οι V6 εκδόσεις θα απαλειφθούν από τη μελλοντική γκάμα της Skoda Superb.