Η γλώσσα του σώματος έλεγε πολλά για την ψυχολογική κατάσταση του Sebastian Vettel μετά το πρόωρο για εκείνον τέλος του Grand Prix Αυστρίας. Ο παγκόσμιος πρωταθλητής αναγκάστηκε να εγκαταλείψει στον εντός έδρας αγώνα για τη Red Bull Racing.

“Αποφασίσαμε να αποσυρθώ για να προφυλάξουμε τον κινητήρα. Ελπίζαμε στην είσοδο του αυτοκινήτου ασφαλείας αλλά αυτό δεν συνέβη. Προφανώς ήταν δύσκολο το πρώτο μισό της σεζόν, με εγκαταλείψεις και προβλήματα, είναι όμως κι αυτό μέρος του παιχνιδιού. Πάντως, μάθαμε πολλά σήμερα και είναι θετικό που ο Daniel μας προσέφερε μερικούς βαθμούς. Θα ήταν άσχημο να πω ότι έχω συνηθίσει στο να αντιμετωπίζω προβλήματα, όμως έχουν προκύψει πολλά έως τώρα. Ο ρυθμός μας ήταν καλός και θα μπορούσα να φτάσω μακριά με τη μαλακή γόμα αλλά ήμουν ένα γύρο πίσω και τελικά αποφασίσαμε να προφυλάξουμε τη μονάδα ισχύος“, είπε ο 26χρονος τετράκις παγκόσμιος πρωταθλητής.

Ο Γερμανός πρωταγωνίστησε σε μία σύγκρουση με τον Esteban Gutierrez αλλά παρότι δεν τιμωρήθηκε για αυτή, μιλώντας στη μεικτή ζώνη του Red Bull Ring, παραδέχθηκε το λάθος του: “Η σύγκρουση με τον Gutierrez ήταν δικό μου λάθος, βρέθηκα πολύ κοντά και ακουμπήσαμε. Είμαι απογοητευμένος, θέλαμε περισσότερα για τον εντός έδρας αγώνα μας αλλά δεν είναι το πρώτο δύσκολο Σαββατοκύριακο για εμάς. Και μάλλον δεν θα είναι ούτε το τελευταίο“.