Με το δεξί ξεκίνησε τηλεοπτικά η νέα σεζόν του μαγικού κόσμου της Formula 1.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της τηλεθέασης της Κυριακής 27 Μαρτίου, το κοινό της κορωνίδας του μηχανοκίνητου αθλητισμού ήταν πιστό στο ραντεβού του, παρά το ακατάλληλο της ώρας. Συγκεκριμένα, τα highlights των κατατακτήριων δοκιμών που ξεκίνησαν στις 7.30 το πρωί, προσέλκυσαν το 15.4% επί των ανοικτών δεκτών στη κατηγορία 15-44.

Στην εκπομπή προεπισκόπησης του Grand Prix της Μελβούρνης η τηλεθέαση ανέβηκε παράλληλα με την αγωνία για την έναρξη της σεζόν, φτάνοντας στο 29.6%! Όσο για τον αγώνα, ήταν σταθερά πάνω από το 25%, φτάνοντας ακόμα και το 36.3% στο φινάλε της μάχης του Albert Park!

Σε όλα τα κοινά, τα ποσοστά της τηλεόρασης του Alpha ήταν σταθερά διψήφια, αγγίζοντας μάλιστα το 20% ενώ εκεί που πραγματικά έκαναν θραύση οι προσπάθειες των Sebastian Vettel, Lewis Hamilton και Fernando Alonso, ήταν στο αντρικό κοινό ηλικίας 25 έως 44. Εκεί, το τέταρτο κατά το οποίο έπεσε η καρό σημαία, ένας στους δύο άνδρες αυτής της ηλικιακής κατηγορίας, έβλεπε Formula 1!

Ας ελπίσουμε να έχουμε ένα εντυπωσιακό πρωτάθλημα και να υπάρξουν αντίστοιχα καλά ποσοστά τηλεθέασης ώστε να εξασφαλιστεί η «ελεύθερη» μετάδοση του αγαπημένου μας σπορ και για τα επόμενα χρόνια.

TAGS